Ezeket látta már?

Pajzsmirigyproblémák?

2011.07.12. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Jó napot kívánok!

Én arra gyanakszom, hogy hormon zavarom van. És szeretnék érdeklődni hogy hol lehetne ezt kivizsgáltatni, mivel a házi orvosom azt mondta, hogy nem adhat hormon kivizsgálásra beutalót.

Nagyon hirtelen híztam elég sokat és az elmúlt időben elég sokszor érzem rosszul magam. Csíkok jelentek meg a hasamon. Sokkal fáradékonyabb vagyok, mint előtte, rossz a közérzetem. Eddig csak vérképet kért a házi orvosom abba a CRP és húgysav magas volt, a vas alacsony a fehérvérsejtem szintén sok. Erre ő azt mondta hogy nincs semmi bajom, de én ezt nem hiszem. Ezért szeretném ha segítene hogy hova tudok ilyenkor fordulni.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Csak a leírtak alapján - és minden egyéb, előzmény, egyéb betegségek stb. ismerete nélkül - javaslom egy pajzsmirigyvizsgálat elvégeztetését. Egyes tünetek, pl. a hízás és a fáradékonyság erre utalhatnak.

Természetesen sok minden egyéb lehet a tünetek mögött, egyfajta lelki kifáradás, szorongás, de azért érdemes lenne látni, hogy nem áll-e fenn bizonyos mértékű pajzsmirigy-alulműködés, mert az jól karbantartható.

Ha a háziorvos így nem adhat beutalót közvetlenül, akkor utalja Önt szakirányú belgyógyászatra, és úgy már elvégezhető lesz a pajzsmirigyre vonatkozó, akár többirányú vizsgálat is.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz