Ezeket látta már?

Pajzsmirigyzavar, de milyen?

Kérdés: TISZTELT DR. ÚR!

TAVALY MÁRCIUSBAN MEG ÁLLAPITOTÁK HOGY PAJZSMIRIGY TÚLMÜKÖDÉSEM VAN,AZOTA KEZELNEK NAPI 3X1PROPYCIL 50 TABLETTÁVAL SAJNOS AZ EREDMÉNYEM NEM VÁLTOZOTT UGYAN NINCS SEMMI PROBLÉMÁM CSAK AZT SZERETNÉM TUDNI MILYEN HÁTRÁNYOM LESZ A TÚLMŰKŐDÉSTŐL.SAJNOS INZULINOZOM MAGAMAT NAPI 5 SZÖR ÉS A LEGNAGYOBB BAJOM AZ ,HOGY BÁR ÁLLANDOAN FOGYOKURÁZOK EGYETLEN DKG SE MEGY LE RÓLAM SAJNOS 155CM ÉS 95 KG VAGYOK ÉS FOGYNOM KÉNNE DE SEHOGY NEM SIKERÜL ÁLLÍTÓLAG A TÚLMŰKŐDÉSTŐL FOGYNOM KÉNE DE ÉN TAVALY OTA 20KG OT HIZTAM.

A MOSTANI LABOR EREDMÉNYEM: TSH: 0,020, SZABAD T4: 15,80.

AZ EREDMÉNYRE A HÁZIORVOS AZT MONDTA, HOGY MÉG MINDIG TÚLMŰKÖDIK, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT MERT SAJNOS SENKI NEM NAGYON MOND SEMMIT ÉS NEM IS NAGYON FOGLALKOZNAK A BETEGSÉGEMMEL. TISZTELETEM:

Válasz:

A pajzsmirigyzavarával kapcsolatosan utánanéztem a minisztérium szakmai protokoll leírásában a laboratóriumi normálértékeknek, és a két említett paraméterre a következő: szabad tiroxin (FT4): 8-26 pmol/l, és TSH 0,-5-5,0 mE/l.

Ha az Ön által megadott értékek ugyanezen egységekre vonatkoznak (meg kellene nézni pontosan a leletet), akkor ez sokkal inkább alulműködést jelezne. Hangsúlyozom, ez csak akkor igaz, ha azonos mértékegységekről beszélünk!

Kérem ebben szíves válaszát, hogy ezt pontosan tisztázhassuk, addig is:

jó egészséget kívánunk,

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához