Ezeket látta már?

Pánikbetegség, és kísérőtünetek

2010.10.18. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Az utóbbi hónapban rendszeresen tör rám szédülés (mozdulatra, vagy akár fekvés közben), melyet sokszor az agyamban áramütés-szerű őrjítő érzés kísér. 5 éve pánikbetegséggel kezelnek, szóval az orvosaim mindent ennek tudnak be. Én is megtanultam kezelni a dolgokat, és sokszor én is a pánikra fogok mindent, és jókedvűen élni. Mostanában kicsit visszaestem. Nem mondom, egy MRI megnyugtatna (otoneurológián 2-3 éve voltam), de félek, a pánik miatt sehol nem vennék komolyan ezt a dolgot. Tény, hogy xanax-ra enyhül ez az ijesztő érzés. És tudom, hogy az idegrendszer bármit tud produkálni. De ilyen áramütés-érzést is?

Köszönettel!

Ági

Válasz:

A pánikbetegség - főleg ha ez diagnosztizált módon az - bizony produkálhat eléggé meglepő tüneteket a halálfélelemtől kezdve a tömegiszonyon át... de hát ezt valószínűleg Ön is tudja, és nyilván sok vonatkozó irodalmat elolvasott már mindezt illetően.

Ha járt már otoneurológián, lehet hogy célszerű lenne visszatérnie, mert valóban az idegrendszer sok mindent produkálhat, de mégis talán jobb kizárni a bajt - mint elszenvedni. Az, hogy Xanax-ra enyhül az említett áramütés-szerű érzés, valóban azt sejteti, hogy összefüggésben áll a pánikbetegségével - de ezt mondja ki a neurológus szakorvos, a vizsgálat elvégzését követően...

Jobbulást kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához