Ezeket látta már?

Székletproblémák, hasi panaszok

Kérdés: Üdvözlöm!

Az anyagcserém elég lassú, vagyis székletem csak 5-6 naponként van, de nem szilárd, hanem hasmenés jellegű, de ez mindig is ilyen volt! Mostanra már nagyon kényelmetlenül érzem magam a második harmadik nap, úgy érzem, hogy tele vagyok és a hasam is felpuffadt! Elkezdtem szedni a szűz tea kapszullát, ami igazán segít, mert a székletem majdnem ugyan olyan állagú mint ha nem szedném, csak ettől napi szinten van valamennyi székletem és sokkal jobban érzem magam!

A kérdésem az lenne, hogy veszélyes e hosszú távon szedni ezt a kapszullát vagy nyugodtan szedhetem! Két szemet szoktam bevenni!

Köszönöm válaszát!

További szép napot!

Válasz:

A szűz tea, zöld tea fogyasztása hasznos, köszönhetően a benne lévő flavonoidoknak, főként katechineknek, melyek elsősorban antioxidáns hatásuk révén gyakorolnak jótékony hatást a szervezetre.

A levelében leírtak azonban utalhatnak többféle gyomor-bélrendszeri rendellenességre, alapszinten irritábilis bél-szindrómára (IBS) amely egy jóindulatú, de kellemetlen napi tüneteket okozó betegség.

Javaslom tehát a tea, vagy tea-kapszula mellett, hogy - ha még eddig nem tette meg - keresse fel a gasztroenterológiát. Minden embernek másképp áll be a széklete, sok tényezőtől függ ez, de azért érdemes lenne egy belgyógyász szakember véleményét meghallgatni, esetleg néhány célzott vizsgálatot elvégeztetni.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához