Ezeket látta már?

Vérnyomás, fogyókúra

Kérdés: Tisztelt Doktorúr!

Egy hete erős nyomó érzést érzek mindkét halántékomban. A panasz először a fogyókúrám első napján jelentkezett. Maga a diéta jelentős ételmennyiség kieséssel jár. A diéta elkezdése előtt kb 1 héttel magas vérnyomás beállítás is kezdődött, melykor új gyógyszereket kaptam, de ezeknek a gyógyszereknek nincs feltüntetve ez a panasz mellékhatásnak. A diéta miatt kevésbé vagyok energikus, könnyen fáradok. Fül-orr-gégészeten voltam a panaszommal, negatív eredményt kaptam. Kicsit szédelgek is a nyomás okozta látásgyengülés miatt. Ön szerint a diéta vagy a vérnyomás beállítás okozhat ilyen panaszegyüttest? Mit javasol? Várom a megtisztelő válaszát. Köszönettel:

Válasz:

Alaposan átolvastam a leírtakat. Azt kell mondanom, hogy itt valószínűleg egy kicsit "összecsúsztak" a dolgok.

Egy fogyókúra - és ahogy Ön írja komolyabb ételkieséssel járó (nulldiéta?) már önmagában is nagy stressz a korábban nem ehhez szoktatott szervezet számára.

A magas vérnyomás beállítása pedig alkalmasint időigényes is lehet, nem minden gyógyszer viszi le azonnal, és nem a kívánt szintre a vérnyomást, tehát néhány napig a szervezet alkalmazkodik az e tekintetben megváltozott körülményekhez.

Azt kérdezném vissza - ha nem haragszik, hogy a vérnyomásbeállítás nyilván orvosi rendelésre, javaslatra történik, de a fogyókúrát is kíséri, kísérte bármilyen orvosi ellenőrzés?

Fül-orr-gégészet ez esetben nagy valószínűséggel felesleges (volt), tehát a tünet okát a két fenti megkezdett eljárás, kezelés egybeesésének lehet tulajdonítani.

Célszerű lenne a kettőt különválasztani, tehát pl. egy már beállított, stabilizált vérnyomással nekikezdeni a fogyókúrának, ez lehet egy helyesebb metodika.

Javaslom mindezt a kezelőorvossal is megbeszélni! Természetesen fontos a fogyás, de ilyen értelemben nem mindenáron, hanem lépésről lépésre.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához