Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erre számítson hétfőn, ha nem bírja a hőingást

meteorológia, orvosmeteorológia, időjárás, front, fronthatás, időjárás-érzékenység, migrén, fejfájás

A nagy napi hőingás és a melegedés okozhat tüneteket.

Hétfőn a fokozottan érzékenyeknél fejfájás léphet fel, amit masszírozással, megnövelt folyadékfogyasztással mérsékelhet - de ez sajnos csak átmeneti megoldást nyújt. A friss zöldségeknek, gyümölcsöknek magas a víztartalma, a folyadékot ilyen formában is célszerű bevinni a szervezetbe, ugyanis emellett vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is juthat belőlük.

A másik kellemetlen tünet, amivel többen találkozhatnak a nap folyamán, az a nyugtalanság, ingerlékenység. A szokottnál is nyűgösebb lehet, könnyebben elfogyhat a türelme, ezt főleg a nyugati tájakon tapasztalhatja. A vérnyomás-ingadozás intenzitása délelőtt lehet a legnagyobb, erre az időszakra lehetőleg ne tervezzen megerőltető fizikai munkát. Ezt követően kissé mérséklődnek majd a tünetek, de a melegedés miatt ismét egy rosszabb humánmeteorológiai(R) helyzet vár ránk, ami szintén nem tesz majd jót a keringési panaszokkal élőknek!

A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket.

UV:

A napos tájakon a déli órákban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, nagyon fontos a megfelelő bőrvédelem! Vegye figyelembe, hogy a pár fokkal frissebb időben nem figyelünk annyira a veszélyre, pedig most is rövid idő alatt leéghet a bőr. 40-50-es faktorszámú naptej használata javasolt, a gyerekek esetében pedig gyakrabban ismételje meg a krémezést.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik a napról napra jelentősen változó időt! Ha rosszulléteket, ingerlékenységet vagy fáradékonyságot tapasztal magán ezekben az esetekben, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika