Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: idegi feszültséggel, nehézlégzéssel, fejfájással indulhat a hét

szédülés, ammónia, vegyi mérgezés

A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak.

Hétfőn nem érkezik front, de továbbra sem lesz kedvező a humánmeteorológiai(R) helyzet, és reggeltől újfent fokozódik a szervezetét érő terhelés. Főként a fülledtség és a nyári idő okozhat panaszokat, különösen abban az esetben, ha keringési problémákkal küszködik. Ebben az esetben a délutáni órákban vérnyomás-ingadozást, rosszullétet és légszomjat is tapasztalhat, és a tünetekre még este is számítani kell. A zivatarok idején az asztmások állapotában átmeneti romlás állhat be - ebben az esetben próbáljon zárt térbe húzódni a vihar elvonultáig.

Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: ebben az esetben a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül ok nélküli idegi feszültséget és fejfájást is tapasztalhat. Ha érintett, akkor ajánlott kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotán.

Magas vérnyomás: ezzel a 7 módszerrel csökkentheti otthon - olvasson tovább!

Pollen:

A pollenterhelés időben igen változékony lesz, a záporokat, zivatarokat követően 1 órával ugyanis minimálisra csökkenhet a levegő pollentartalma. Ezen kívül azonban a parlagfű pollenkoncentrációja eléri a nagyon magas szintet! Az allergiásoknak most nem javasolt a szabadban sportolni, és ajánlott minden nap hajat mosni!

Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika