Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingadozó vérnyomást hozhat a vasárnap

vérnyomásmérés

Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb!

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a változékony, frontos jellegű időt, még abban az esetben is, ha markáns hatások nem érvényesülnek. Ha ön is tapasztal alvásproblémákat vagy ingerlékenységet, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Vasárnap a frontmentes idő ellenére kettősfronti jellegű panaszok mutatkozhatnak. Ez lehet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, enyhébb rosszullét is, de akár alvásproblémákkal is számolni kell. A tünetek oka a magasban a közelünkben tartózkodó hideg légörvény.

Reggel kissé erősebben lehűl a levegő, főleg a hegyvidékeken élők ébredhetnek ízületi fájdalmakkal. Ébredés után segíthet, ha a sajgó testrészeket óvatosan, tehermentesen átmozgatja. A hő- és komfortérzetet ráadásul jelentősen csökkenti az élénk, erős szél is, ez emellett ingerlékenységet és nyugtalanságot is kiválthat. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, sok pihenés javasolt.

Balesetveszély

Az élénk, erős szél a könnyebb járművek menetstabilitását csökkentheti, figyeljen oda jobban a közlekedés során! Ha ingerültséget, figyelmetlenséget tapasztal, iktasson be egy kis pihenőt az utazás alatt! A tompább reflexek miatt lassabb vezetés és nagyobb követési távolság ajánlott!

A fejfájás okai meglepőek is lehetnek - kattintson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika