Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: tompaság, fáradékonyság, migrén - ez vár ránk szerdán

hőség, kánikula, nyár

Szerdán nem érkezik front, de növekszik a migrénhajlam, emellett puffadás és emésztési problémák is felléphetnek.

Szerdán nem érkezik front a térségünkbe, a többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra. Most is hűvös lesz a hajnal, de délutánra még tovább melegszik a levegő. Éppen ez a melegedés válthat ki fejfájást abban az esetben, ha hajlamos erre!

A magasban is melegedés kezdődik, ami az érzékenyebbeknél több tünetet is előhozhat. Ilyen lehet például a fáradékonyság, a dekoncentráltság és a tompaság, ami akár egész nap felléphet. Ha az érintett csoportba tartozik, akkor önnél is felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, illetve egyre inkább növekszik a migrénhajlam is! Ha migrénes, akkor most lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását.

Emellett haspuffadás és egyéb emésztési panaszok is felléphetnek, a puffasztó zöldségek, hüvelyesek nem javasoltak ebben az időszakban. A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket.

Balesetveszély:

A közlekedők tompuló reflexekkel számoljanak, növekszik a balesetveszély. Emellett a napsütés is elvakíthatja a sofőröket, különösen hajnalban és napnyugtakor, érdemes napszemüveget készíteni magunk mellé.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik nem csak a szélsőséges, hanem akár a lassú változásokkal terhelt időjárást is. Ha ön is tapasztal kisebb-nagyobb tüneteket ezekben az esetekben, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Olvasson tovább! Lüktető fejfájás - így lehet csillapítani szakszerűen

Forrás: meteoklinika