World Sleep Day/ Alvás Világnapja - március 18.

Alvásról a pandémia után, a háború árnyékában

World Sleep Society, Alvás Világnapja, alvás, álmatlanság, pandémia

Magyar alváskutatók az alvatlanság megelőzéséről.

Hogyan alszik világ a pandémia után, a háború árnyékában? - erről a témáról szólt a A World Sleep Day/ Alvás Világnapja (március 18.) alkalmából rendezett nemzetközi alvás konferencia a Magyar Tudományos Akadémián, a Magyar Alvás Szövetség rendezésében.

A World Sleep Society több mint 70 országot magában foglaló nemzetközi program magyarországi megvalósítására a Magyar Alvás Szövetség szervezésében került sor, amelynek központi témája volt:

Így alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában

A nemzetközi és hazai kutatások egyértelműen az alvás állapot minőségi romlásáról számolnak be, kiemelten a nők és a fiatalok helyzete súlyosbodott. A neurológusok, pszichiáterek, pszichológusok, alváskutatók hangsúlyozzák a prevenció fontosságát, a szükséges alvásmennyiséget és annak időzítését, a pandémia-alvás-depresszió kényszerű összefüggéseit, és javasolják a rendszeres mozgást, a megfontolt táplálkozást, a megfelelő alvás körülmények kialakítását.

A depresszív körülmények között még inkább hangsúlyozzuk, hogy a minőségi alvás az egészséges élet nélkülözhetetlen része. A kialvatlanság megelőzésére, kezelésére még több figyelmet kell fordítanunk Magyarországon

- hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

A kialvatlanság, alvászavar egészségkárosító hatásai - olvasson tovább!

A konferencián ismertették a 2022. évi Alvás Éves Jelentést (Annual Report), sor került a hazai alváskultúra kiválóságainak elismerésére.

  • A 2022.évi Sleepfriendly Product/Alvásbarát Termék 2022 minősítő elismerést a Cardo Hungary
  • a Sleepfriendly Company/Alvásbarát Vállalat 2022 minősítő elismerést az E-ON,
  • a Sleepfriendly Hotel/Alvásbarát Szálloda minősítő oklevelet az: Oxigén Hotel Noszvaj (Magyarország), Tschuggen Grand Hotel Arosa, Svájc (nemzetközi) kapták.
  • A Magyarország első Alvás Nagykövete kinevezést Havasi Gergő hétszeres magyar bajnok kajakozó vette át.
Forrás: egeszsegkalauz.hu