Ezeket látta már?

A mese nemcsak a gyerekeket, a felnőtteket is gyógyítja

mesedoktor, doktor, könyv, olvasás, kórház, program

Áprilistól 46 kórház várja új időpontokkal a K&H gyógyvarázs mesedoktorokat.

Az ország 46 kórházában várják a K&H mesedoktorokat, akik meséjükkel mosolyt varázsolnak a gyerekek arcára. A frissített időpontok remek lehetőséget biztosítanak, hogy a személyes meseolvasás során méltó módon ünnepeljük a Nemzetközi Gyermekkönyvnapot, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mesék világa nemcsak a gyerekek gyógyulását segíti, hanem a felnőtteknek is lehetőséget ad lelassulni a mindennapok rohanó tempójából. 

A mese kizökkent a szürke hétköznapokból

Április 2-án – Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján – ünnepeljük a Nemzetközi Gyerekkönyvnapot. A kezdeményezés idei kulcsüzenete, hogy a meseolvasás során átléphetünk a mesék világába, ahol elcsendesedhetünk, és a rohanó tempót hátrahagyva megpihenhetünk. Erre pedig egyre nagyobb szükség lehet, hiszen a rohanás és a hatalmas mennyiségű információ a mindennapok részévé vált. A Kalifornia-San Diego Egyetem korábbi kutatása szerint az internetezés által átlagosan 34 GB mennyiségű adat és számtalan, gyorsan változó inger éri naponta az embert televíziónézés, rádióhallgatás vagy akár utazás közben. Lassítva azonban lehetőségünk van az élet olyan apró szépségeit felfedezni – mint néhány finom falat, egy kedves mosoly vagy a szeretteinkkel együtt töltött idő – amit a hétköznapokon nem mindig veszünk észre vagy szánunk rá időt. Erre pedig most is jó lehetőséget kínál a K&H mesedoktorok program, amelyben nemcsak a beteg gyermekek gyógyulását segíthetjük, de saját magunknak is feltölthetjük. 

Hogyan lehet valaki mesedoktor? Kattintson tovább a válaszért!

„2013-ban indult K&H gyógyvarázs mesedoktorok program célja, hogy a kórházban fekvő kisgyerekekhez eljusson a mesék ereje, és ezzel hozzájáruljunk a testi-lelki gyógyulásukhoz, hogy mielőbb teljes életet élhessenek. A program áprilistól friss időpontokkal várja a lelkes meseolvasókat, így az ország 46 kórházában van lehetőség arra, hogy a gyerekek gyógyulásának segítése mellett mi is kicsit kiszakadjunk a hétköznapok sűrűjéből és átadjuk magunkat kedvenc történeteink varázslatos világának” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A frissített időpontok és további részletek a programról itt találhatóak!

Forrás: K&H Bank és Biztosító