A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Akinek ilyen merőkanala van, azonnal dobja ki: rákkeltő anyag oldódhat ki belőle

#rákkeltő szerek #rákkeltő hatás #merőkanál #szennyezett
2019.01.11.

A Bangladesből származó merőkanálból olyan toxikus anyag oldódhat ki, mely az ember egészségére veszélyes lehet.

Hirdetés

Az előírt határértéket nagymértékben meghaladó primer aromás aminok kioldódását mérte a lengyel hatóság egy, a KIK áruházakban forgalmazott, Bangladesből származó merőkanálból. A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású.

A kifogásolt termék Németországon keresztül érkezett az Európai Unió piacára, és több mint tíz tagállamba eljutott. Magyarországra Szlovákiából és Németországból is szállítottak az árucikkből.

A merőkanál adatai

Megnevezése: HOME&DINER merőkanál (Soup ladle Home & Diner Suppenkelle)

Tételszám: P68360-1082779

Magyar címzett: KIK Textil és Non-Food Kft.

RASFF referenciaszám: 2018.3336

A KIK már levette a problémás terméket a polcokról, így az kereskedelmi forgalomban már nem elérhető, ugyanakkor aki rendelkezik a fenti azonosítókkal ellátott merőkanállal, ne használja azt - írta a Nébih.

Forrás: Nébih
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.