Ezeket látta már?

Átgázoltak a tudományos etika szabályain: génszerkesztett ikrek születtek

terhes nő kína génszerkesztés

Novemberben születtek meg az első génszerkesztett ikrek. A legújabb hírek szerint a várandósság 12-14. hetében lehet az a kínai nő, aki szintén részt vett Ho Csian-kuj sencseni tudós tudományos kutatásában.

Ho Csian-kuj novemberben egy hongkongi tudományos konferencián jelentette be, hogy olyan ikerpár jött világra, akiknek egy génjét genetikai olló használatával eltávolította, hogy ellenállóak legyenek a HIV-vírussal szemben. Részletek ismertetése nélkül közölte azt is, hogy egy második önkéntes kínai pár vár ilyen babát– közölte William Hurlbut, az amerikai Stanford Egyetem bioetikusa, aki már évek óta kapcsolatban állt a kínai kollégájával. HIV-szűrés: a 20 perces gyorsteszt életet ment - olvasson tovább!

Megsértette a tudományos etika alapszabályát

A bejelentése a tudományos világban óriási felháborodást keltett, kínai és külföldi szakemberek is elítélték a beavatkozást etikai és egészségbiztonsági szempontokból. Az illetékes kínai hatóság azonnal elrendelte mindazon tudósok kutatásainak felfüggesztését, akik közreműködtek a génszerkesztett ikerpár létrehozásában, mondván az a kínai törvényekbe és a tudományos etika alapszabályaiba ütközik - jelent meg a 444.hu oldalán.

Forrás: 444
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához