A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Sztrájkolni fognak a fogorvosok

#fogorvos #Fogászat #sztrájk #tüntetés
2019.01.28.

A fogorvosok ellátmánya töredéke annak, mint amennyit a háziorvosokra fordít az állam - emiatt sztrájkolni fognak.

Hirdetés

Az orvosok megelégelték, hogy korábbi ígéretei ellenére a kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket.

A fogorvosok praxisa nagyobb költséggel jár

A fogorvosoknak jóval többet kell költeniük a kezelésekhez szükséges eszközökre – állítják a tiltakozás szervezői. Hozzá tették, hogy a fogászati kasszából 30 milliárd forint hiányzik. Ha ezt a helyzetet a kormány nem rendezi, nincs más, mint fölmondani a közfinanszírozott ellátásra kötött szerződéseket.

Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, de ez a mostani tiltakozás nagyobb kaliberű lesz. Eddig ötszázan írták alá, hogy részt vennének a demonstrációban - jelent meg a Magyar Narancs oldalán. Tehát lehet készülni arra, hogy fogorvosaink egy jó ideig nem lesznek elérhetőek - sajnos.

Forrás: Magyar Narancs
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.