Ezeket látta már?

Összeesett egy férfi a Kelenföldi Pályaudvaron, vasutasok és utasok is segítettek az újraélesztésben

újraélesztés, kelenföld, vasút, mentők

A férfi életéért nagyon sokáig küzdöttek.

Tegnap a fővárosba kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki a kelenföldi vonatállomáson lett rosszul. Hirtelen összeesett, ezért több vasutas és utas is azonnal a segítségére sietett. Mentőt hívtak, majd a rutinos mentésirányító utasításai alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett - olvasható az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében.

A posztból kiderül, hogy a telefonon kapott instrukciók szerint a vasutasok, utasok azonnal megkezdték az újraélesztést, és egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők folytattak.

"A heroikus küzdelem még sokáig zajlott a pályaudvaron, amit végig reménykedve figyelt az utazóközönség. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők." - írták a bejegyzésben.

Hogyan kell újraéleszteni? Ezt tegye, ha leáll a szíve valakinek - olvasson tovább!

Ezért fontos a hamar megkezdett újraélesztés

Ha a szervezet huzamosabb ideig nem részesül megfelelő vér- és oxigénellátásban, agykárosodás következik be. Ennek mértéke függ a keringés nélkül eltelt idő nagyságától. Ezért fontos a gyors észlelés, a mentők értesítése, és az újraélesztés megkezdése. Ebben az esetben a mellkas összenyomásával pótolható a vérkeringés, szükség esetén a légzés is, befúvásos lélegeztetéssel.

Forrás: facebook.com/orszagosmentok