Ezeket látta már?

Hirdetés

A leggyakoribb bőrproblémák

2023.08.01.
A leggyakoribb bőrproblémák

Sokan szégyenlik, sokan titkolják, sokan be sem merik vallani, hogy valamilyen bőrproblémától szenvednek. Pedig ez nem egyedi, nem ritka, és egyáltalán nem véka alá rejtendő dolog. Olyannyira nem, hogy sokkal könnyebb lenne, ha végül kiderülne, mennyi mindenki osztozik ugyanazon a nehézségen. A jó hír az, hogy majdnem minden gondra akad minimum egy gyógyír! Beletörődni semmiképpen sem érdemes az adott szituációba, és az elkeseredés sem a megfelelő út. Nézzük, mik azok a nehézségek, amikkel sokan nap, mint nap kénytelenek szembenézni!

A felismerés kulcsfontosságú!

A bőrproblémák kialakulását általánosságban esélytelen tárgyalni, mert az okok egyénileg változhatnak. Elég csak azt alapul venni, hogy egyes gondok felbukkanásához lelki okok vezetnek. Márpedig ezen a téren mindenkinek megvannak a maga lidércei, azaz univerzális értelemben teljesen felesleges fejtegetni ezt a témakört. Egy azonban biztos. Az időnek épp úgy komoly jelentősége van, mint a felismerésnek, vagy fogalmazhatjuk úgy is, hogy beismerésnek. Mert mindaddig, míg a struccpolitika a nyerő, addig nagyon nehéz bármit is tenni a javulás érdekében. Márpedig az esetek jelentékeny százalékában létezik megoldás, és adott esetben még bőrgyógyászhoz sem kell elmenni.

Az atópiás ekcéma az egyik leghírhedtebb, legtöbb embert érintő probléma, ami számtalan kellemetlenség, kényelmetlenség forrása is egyben. Az orvosok azt állítják, hogy nem gyógyítható, ellenben nagyszerűen szinten tartható. Ahogy említettük, az lényeges pont, hogy a felismerés minél előbb megtörténjen, mert utána már következhet a kiútkeresés. Mindenképpen célszerű a megfelelő, speciális kozmetikumok bevetésén túl a lelki háttérre is rákoncentrálni, mert sokszor, ha a góc kioldódik, akkor maga a probléma is eltűnhet. Addig míg ez nem megy végbe, megannyi kozmetikai szer felhasználható az állapot stagnálásának vagy javulásának előremozdítására.

A nap, amely átok is lehet?

Na igen! Valószínűleg sokaknak a napfény áldás, amire úgy vártak, vágytak. De aki valaha egyszer is a saját bőrén megtapasztalta, mit is jelent a napallergia, utána már egészen más szemüvegen keresztül tekint a fényes korongra. Mert igen, az, ami egyeseknek áldás, másoknak átok lehet.

Ráadásul nem nehéz belátni, hogy akadnak olyan élethelyzetek, amikor a napfény elkerülése egyszerűen megoldhatatlan. Még jó, hogy akadnak olyan kozmetikumok, amik nagyban hozzájárulhatnak a közérzet javításához, a tünetek mérsékléséhez, a bőr védelméhez, azaz mindenhez, amitől egy nyári nap sokkal elviselhetőbbé, örömtelibbé változhat.

A leggyakoribb bőrproblémák

Még mikről érdemes tudni?

A pattanások, a mitesszerek hallatán sokan összeráncolják a szemöldöküket – nem véletlenül. Sokan azt gondolják, hogy főleg a pattanások életkori sajátosságok, ám ez nem állja meg a helyét. Sokkal inkább igaz az a kijelentés, hogy a hormonháztartás alakulásával szoros kapcsolatot mutatnak. Azaz változókorban is előbukkanhatnak, sőt stresszesebb időszakokban is feltűnhetnek, mintegy jelezve, hogy odabent nincsen minden rendben.

A bőrgondok nagyrészt ténylegesen jelzés értékűek, a szervezet ilyen módon látható füstjeleket ad, hogy eljött az idő a cselekvésre, a változtatásra, és persze a megfelelő kozmetikumok használatára!

Forrás: Shutterstock
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához