Ezeket látta már?

Társasozás közben mentette meg nagymamája életét egy magyar kisfiú

 OMSZ, életmentés, mentők veddészreamentőt

A mentőhelikopter orvosát is meghatotta a tegnapi esset.

Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú tegnap, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult. A gyermek egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t.

A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett - Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán.

"Mentésvezető bajtársnőnk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. Enyingi bajtársaink is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt. “Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!” - mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!"

Ezekről is hasznos tudnia:

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához