Ezeket látta már?

33 éve a gyerekekért – így segít a rászorulóknak a Gyermekmentő Szolgálat

Edvi Péter Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyökerei 1988-ig, a berlini falig és a csegődi árvaházba nyúlnak vissza.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke beszél a Krisztusi korba lépő szervezet egészségügyi, oktatási programjairól és legfontosabb rendezvényeikről, így a Városligeti Gyermeknapról és jótékonysági előadásukról.

A Gyermekmentő Szolgálatot 1990-ben alapították. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, a családjukon kívül nevelkedő és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása, gyermekintézmények támogatása. Közhasznú szervezet, vallásra, politikai meggyőződésre és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik.

12 program keretén belül nyújt konkrét segítséget a hozzáfordulóknak

Legerősebb az egészségügyi és oktatási program. Korszerűen felszerelt orvosi rendelőket működtet rászoruló gyermekek, fiatalok részére. A gyermekek terápiája szükség esetén lovasterápiás foglalkozásokkal is kiegészül a fóti Lovasterápiás és Oktató Központban.

Évtizedek óta működő mozgó fogászati rendelőjük feladata olyan gyermekek és fiatalkorúak fogászati szűrése és kezelése, akik lakóhelyük egészségügyi infrastruktúrájának hiányosságai, higiéniás szokásaik vagy más miatt nem részesülnek ilyen ellátásban. 2022-ben 3300 gyerek fogait vizsgálták meg önkéntes szakembereik.

2009 óta a Gyermekmentő Szolgálat az EU Safer Internet Program (SIP) magyarországi megvalósítására létrejött konzorcium vezetője. Céljuk a gyermekek, szülők, tanárok és a döntéshozók oktatása, felvilágosítása, a program népszerűsítése. A Netezz biztonságosan! című előadásaik ingyenesen elérhetőek az ország egész területén.

A Gyermekmentő Szolgálat egyik kiemelt rendezvénye, a Városligeti Gyermeknap, amelyet idén május 27-én, 28-án rendeznek meg. Idén is sok ingyenes gyerek- és családi program lesz azért, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak. Három nap múlva 2 színpadon, több mint 40 helyszínen zajlanak majd a programok minden korosztály számára.

Május 30-án pedig jótékonysági hangversenyt szerveznek a Budapesti Operettszínházban, ahova várják a jelenlegi és reménybeli támogatókat. Az este folyamán fellép Berecz Mihály Junior Prima díjas zongoraművész és a Concerto Budapest, Magyarország egyik vezető nagyzenekara. Vezényel a Kossuth- és Prima Primissima díjas Keller András. A koncert bevételét egészségügyi programjaikra fordítják.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a gyermekkori rák tünetei és gyógyulásai esélyei - a szakorvos válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#gyermek

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához