Ezeket látta már?

Szokta fertőtleníteni a mobilját? Ennyi allergén lehet a telefonján

mobil

Ha allergiás, akkor jobb, ha a mobilját is megnézni!

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról korábban, hogy a mobilunkon mennyi allergén tapadhat meg:

"Egy, az Annals of Allergy, Asthma and Immunology szaklap 11. 01-i számában közölt vizsgálatban 15 önkéntes telefonjainak törlésére használt elektrosztatikus törlőkendőkön mérték egyes allergének, béta-D-glukánok (BDG) és endotoxin szintjét. A tisztítási beavatkozásokat szimulált telefonmodelleken végezték, 70% izopropil-alkohollal, nem fehérítő Clorox-szal (0,184% benzil- és etil-benzil-ammónium-klorid), 0,12% klórhexidinnel, 0,05% cetilpiridiniummal, 3% benzil-benzoáttal és 3% csersavval. oldattal át nem itatott törlőkendőket használva kontrollként.

Az okostelefonok magas és változó BDG- és endotoxinszinteket mutattak. A macska és kutya allergéneket leginkább az állattartók okostelefonjain találták meg. A klórhexidin/cetilpiridinium tisztító kombináció jelentősen csökkentette a BDG és az endotoxin mennyiségét.

A benzil-benzoát/csersav kombináció jelentősen csökkentette a macska és kutya allergének mennyiségét. A kombinált keverék oldatok voltak a leghatékonyabbak a kontrollhoz képest.

Az okostelefonokon megemelkedett a BDG, az allergének és az endotoxin szintje. A klórhexidin/cetilpiridinium kombináció volt a leghatékonyabb a BDG és az endotoxinszint csökkentésében, a benzil-benzoát/csersav kombináció pedig a leghatékonyabban csökkentette a macska és kutya allergéneket az okostelefonokon."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Piros, viszkető csalánkiütések: gyulladásos góc is okozhatja

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

viszketés

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához