Ezeket látta már?

Így segít egy magyar találmány a laktóz-érzékenyeknek, diétázóknak!

tejallergia, laktóz-érzékenység, tejfehérje, kazein, allergia, diéta, fogyókúr, sport

Olyan tejhelyettesítő fehérjeforrást fejlesztettek, amely megoldás lehet a laktóz-érzékenyeknek, sportolóknak valamint a fogyni vágyóknak egyaránt.

Egyre többen figyelnek az egészségükre és a külsejükre, illetve a helyes étkezésre, több mozgásra. Ugyanakkor egyre többen küzdenek ételérzékenységgel is, ami miatt több alapanyagot tiltólistára kell helyezni, és száműzni az étrendből. Úgy néz ki, létezik egy olyan megoldás, amely laktóz-érzékenyek, sportolók valamint a fogyni vágyók számára ideális.

Tényleg sok fehérjét kell fogyasztani a sportolóknak? Olvasson tovább!

Dr. Németh Zoltán, agrármérnök két fiával és kutatás fejlesztői csapatával kísérletezett ki egy különleges tejhelyettesítő technológiát. Tojásfehérje alapból mások mellett tejet, túrót, tejfölt és a vajkrémet kiváltó fehérjeforrásokat készítenek, így biztosítva lehetőséget laktóz-érzékenyek, sportolók és fogyni vágyók teljes értékű táplálkozásához. Szigetcsépi üzemükben évente közel 150 millió tojást dolgoznak fel. A két törőberendezés óránként összesen 66 ezer darabot választ el a héjától, hogy teljes, sárga vagy fehér tojáslé illetve tojáspor készüljön belőle. A pasztőrözést az elérhető legkorszerűbb UHT berendezésben végzik, amely a feldolgozóüzem egyik büszkesége.

Ezért fontos a fehérjebevitel

A fehérjék elengedhetetlenek a szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásoknak. Ugyanakkor nagyon jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is. Bajban vannak azonban azok, akik ilyen-olyan okokból nem fogyaszthatnak tejtermékeket. Alternatívák napról-napra jelennek meg, ugyanakkor ezek többnyire növényi alapúak, magas szénhidráttartalommal. Erre talált megoldást a Németh család, amikor kifejlesztették a jóminőségű állati fehérjéket tartalmazó, ToTu fantázianévre keresztelt termékcsaládjukat.

Magyar innováció és gyártás

A ToTu 100%-ban magyar fejlesztés, és 100%-os magyar tulajdonú a gyártó is. Teljesen egyedi termék, hiszen a rögös túró alternatívájaként a ToTu Rögös talán az egész világon egyedülálló, ráadásul a termékcsaládnál jó minőségű állati eredetű alapanyagból, a tojásfehérjéből indulunk ki

- mondta az idén harminc éves családi vállalkozás kutatás-fejlesztési igazgatója, dr. Németh Csaba, aki viccesen megjegyezte: nincs olyan ember az országban, aki ne evett volna már a termékeikből. Legfeljebb nem tud róla. A tojásporokat és leveket ugyanis cukrászatok, pékségek, tésztagyárak előszeretettel használják fel.

Diétás tejhelyettesítő

A Némethék által kikísérletezett tojásfehérje termékcsalád kiváló helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek. Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára. A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő, a sportolóknak ideális a fehérjebevitel növeléséhez, de még a Paleo diétába is kiválóan beilleszthetőek.

Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót: pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben

- nyilatkozta dr. Németh Csaba, vezető fejlesztő, aki családjával együtt fontosnak tartja, hogy semmi se vesszen kárba, ezért a feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket is készítenek.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához