Szponzorált tartalom

Ez lehet az oka, hogy tavasszal nehezebben tudunk aludni

#Stresszgondok #tavaszi fáradtság #alváshiány #álmatlanság
2021.03.05.

A sötét tél közepén alig vártuk, hogy végre beköszöntsön a tavasz: hosszabbodjanak a nappalok és jó kedvvel töltsön el bennünket az arcunkat érő napfény. Az évszakváltás azonban megviselheti a szervezetünket. Fáradttá válhatunk és az is előfordulhat, hogy nem tudunk aludni…

Az évszakváltás megviseli a szervezetünket

A hosszú tél végére áltában rosszabb a kedvünk és nagyon vágyunk a tavaszra, hiszen ebben az évszakban éled újra a természet, és idővel mi is egyre energikusabbak és jobb kedvűek leszünk. Mindennél jobban várjuk a váltást, ám az gyakran nem olyan könnyű a szervezetünk számára, mint gondolnánk. Télen a hosszú és sötét napokon alig ér minket napfény, általában kevesebbet mozgunk, és az évszak végére a szervezetünk vitaminraktárai is teljesen kiürülnek. Az újratöltődéshez időre van szükségünk, ilyenkor fáradtabbnak érezhetjük magunkat és ez negatív hatással lehet az alvási szokásainkra is. Ha éjszaka álmatlanul forgolódunk az ágyban, és nem tudjuk kipihenni magunkat, napközben még fáradtabbak és feszültebbek leszünk. A napközbeni feszültség pedig oda vezethet, hogy éjjel újra nehezen alszunk el. A heteken át tartó kialvatlanság ellen tenni kell, mert hosszú távon nincs jó hatással sem a lelki, sem pedig a testi egészségünkre.

Hirdetés Forrás: Phytotec Hungária

Edina a tavasz kezdetén álmatlanul forgolódott éjszakánként

Fiatalon nem hittem abban, hogy valójában bárkit megviselhet az évszakváltás. Amikor anyukám arra panaszkodott, hogy folyton fáradt és alig tud aludni éjjel, általában csak mosolyogtam rajta. Egy idő óta azonban az évszakváltások az én szervezetemet is megviselik – panaszkodik Edina. – Jó kedvvel tölt el, hogy pár hete újra sokáig világos van és szépen süt a nap, mégis folyton fáradtnak érzem magam, esténként pedig álmatlanul forgolódom az ágyamban. Néha egy-két óra is eltelik, amíg végre el tudok aludni, éjszaka pedig gyakran felriadok és nehezen jön újra álom a szememre. Ilyenkor fel-alá mászkálok a lakásban, iszom egy pohár vizet, és a plafont bámulom. Napközben folyton ásítozom, sokkal nehezebben koncentrálok a munkámra és állandóan fáradt vagyok. Sajnos hamarabb elveszítem a türelmem és néha pokróc módon beszélek a kollégáimmal. Tegnap elsírtam magam egy videós meetingen. Elhatároztam, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább. Soha nem akartam szintetikus bogyókat szedni, mert félek attól, hogy függő leszek. Inkább a gyógynövényeket hívtam segítségül, amelyek nyugtatnak és segítik az elalvást. Ma este biztosan ki fogom próbálni.

Forrás: Phytotec Hungária