Ezeket látta már?

Kibírná az estéket mobil nélkül? Pihenjen az olcsóbb repülőjegyekért

kék fény mobil káros hatás

Az ébresztőóránk reggel bekapcsol, mi pedig azonnal gördítjük is át telefonunk kezdőképernyőjét, hogy e-mailünket, és a közösségi médiát böngésszük. Ezután dolgozni indulunk, ahol a következő 8 órában szintén számítógépünk képernyőjét nézzük. Este pedig jól megérdemelt pihenésünket töltjük a kanapén, kezünkben a tabletünkkel, ahol kedvenc sorozatunkat nézzük éppen online. Mit gondol, ezután hogy érzi magát a szeme?

Ez mindenképpen a modern ember globális problémája. Szinte már a telefonunkhoz ragadt a szemünk és a világunk, emiatt észre sem vesszük, milyen káros hatással van ez nem csak a szemünk világára, de az alvási szokásainkra is.

Pihenje ki magát és gyűjtsön repülőjegyre

Éppen ezért az egyik légitársaság kitalálta, hogy jutalmazzák azokat a vállalkozó szellemű egyéneket, akik estére le tudják tenni az okostelefonjukat a kezükből.

A Qantas “Sleep Health Challenge” kampányához csatlakozhat bárki. Annyi a teendő, hogy le kell tölteni a légitársaság Wellbeing applikációját. Ennek a kihívásnak az a célja, hogy a jelentkezők minél jobban ki tudják magukat pihenni az éjszaka folyamán.

Hogyan működik a kampány?

A résztvevőknek elalvás előtt fél órával le kell tenniük az okoseszközeiket, emellett nem szabad éjszaka sem bekapcsolniuk. Az applikáció reggel plusz pontokat ad, amennyiben sikerült ezt teljesíteni - jelent meg az airportal oldalán.

Az első hónapban a teljesített éjszakák után 5, később csak fél pont jár, de plusz pontokat lehet gyűjteni kérdőívek kitöltésével és különböző testmozgásokkal is. Összesen egy évben 3406 pontot lehet összegyűjteni, és csak arra kérnek minket a szervezők, hogy aludjuk ki végre magunkat!

Tippek, hogyan óvja látását!

  1. Töltsön le fénycsökkentő alkalmazást telefonjára, vagy használja az éjszakai üzemmódra váltást.
  2. Elalvás előtt egy órával ne használja már okos készülékeit, olvasson, hallgasson inkább zenét!
  3. Vásároljon okoslencsét, amely kiszűri a kék fényt. A BluBlocker/BluControl lencsék kifejezetten ezt a fényt szűrik meg. Korábban ezek a lencsék a régebbi CRT monitorokhoz igazodva még színesek voltak, manapság azonban csak bizonyos fénytörésben lehet már észrevenni rajtuk a különbséget, így viselőjük kinézetén sem változtatnak.
  4. Az Önnek legmegfelelőbb szemüveget válassza, vegye figyelembe, hogy idővel szüksége lehet olvasószemüvegre.
  5. Figyeljen arra, milyen távolságról nézi kék fényt kibocsátó készülékeit!
Forrás: airportal
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához