Ezeket látta már?

Budapest Bár - A Hospice Alapítványért

Nárcisszal és jótékonysági koncerttel a rákbetegek otthoni ápolásáért! A Budapest Bár fellépéssel támogatja a 20 éves Magyar Hospice Alapítványt.

Jótékonysági koncertet ad októberben a Budapest Bár az idén 20 éves Magyar Hospice Alapítvány részére. Minden egyes megvásárolt koncertjegy egy szenvedő beteg egyheti otthonápolásának költségét fedezi. Szintén ebben a hónapban kerül sor a már tradicionálissá vált nárciszültetésre is.

Budapest Bár - A Hospice Alapítványért

A jubileum alkalmából 2011. október 27-én a Budapest Bár jótékonysági koncertet ad a Művészetek Palotájában. A zenekar fellépői a koncertből befolyó teljes összeget a Magyar Hospice Alapítványnak ajánlották fel, így minden megvásárolt koncertjegy egy szenvedő beteg egyheti otthonápolásának költségét fedezi.

"Szerencsére most az életem többnyire vidám, szép pillanatokkal van tele, ritkán gondolok betegségre vagy halálra. Tudom viszont, hogy egy családtag, közeli barát betegsége, eltávozása milyen fájdalmas - mindent megváltoztat. Nagy tisztelettel tekintek azokra, akik szembenéznek a rettegett betegséggel, segítenek a reménytelenséget elviselhetőbbé tenni. Megtisztelő számomra, hogy zenémmel egy kicsit segíthetek a betegek és családjaik fájdalmát enyhíteni." - mondta Farkas Róbert, az együttes alapítója. A jegyek a Művészetek Palotájának jegypénztárában illetve online válthatók.

20 éves a Magyar Hospice Alapítvány

1991-ben Polcz Alaine irányításával jelent meg a gyógyíthatatlan rákbetegségben szenvedőkről gondoskodó hospice szemléletű ellátás. A palliatív, azaz fájdalomcsillapító egészségügyi hospice szolgáltatás iránt egyre nagyobb a társadalom igénye, azonban sokak számára még mindig idegen és félelmetes a téma. Ezért is kiemelt cél, hogy a jubileumi évben a nemzetközi és hazai szakmai képzések mellett a társadalom minél több tagja megismerhesse a szervezet szolgáltatását és tevékenységét.

A 20. év alkalmából a szervezet neves művészekkel, civil szervezetekkel és iskolákkal karöltve több rendezvénnyel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy közös felelősségünk a rákban szenvedők orvosi és lelki támogatása. A jubileumi évnek négy fővédnöke is van, a volt és jelenlegi köztársasági elnökök feleségei, Göncz Zsuzsa, Mádl Dalma, Sólyom Erzsébet és Schmittné Makray Katalin.

Folytatódik a Nárcisz program

Idén az alapítvány egy másik kezdeményezése is kerek évfordulóhoz érkezett. Öt éves a 2007 óta működő Nárcisz program, amelynek keretén belül október 7-én 15.00 órától a Magyar Hospice Ház kertjében (III. kerület, Kenyeres utca 18-22) a szervezet önkéntesei kisiskolásokkal közösen nárciszhagymákat ültetnek. Az esemény célja, hogy a rák világszerte ismert szimbóluma segítségével a gyermekekben és a társadalomban is tudatosuljon, hogy a betegség és az elmúlás az élet örök körforgásának természetes része. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.

Forrás: Sajtóközlemény