Ezeket látta már?

Nagyobb eséllyel előzheti meg a rák kialakulását ezzel a 2 mozgásformával

sport, mozgás, séta, daganat, rák

Ráadásul elég napi fél órát végeznie őket ahhoz, hogy a daganat visszatérésének az esélyét csökkentse.

A The Guardian számolt be arról az új kutatásról, ami szerint napi 30 perc séta vagy jóga jelentősen leredukálta a daganat tovább terjedésének illetve kialakulásának az esélyét.

Az ugyan már eddig is tudott volt, hogy a mozgásszegény életforma nagyban rontja az egészségi állapotot, ezzel együtt a daganat kialakulásának az esélyét is. Most azonban 3 tanulmány - amiket az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság éves ülésén mutattak be - azt is alátámasztotta, hogy a mozgás a már daganatos betegeken is segíthet.

Egy hatéves brazil tanulmány szerint azoknál a daganatos betegeknél, akik aktívan sportoltak, mozogtak, ötödére csökkent a rák okozta halálozás kockázata: akik hetente ötször 30 perces sétát tettek, alacsonyabb volt a halálozás azokkal szemben, akik nem mozogtak. 6 hónap elteltével a résztvevők 90 százaléka életben volt, az utóbbi csoportban ez az arány 75 százalék volt.

A második egy randomizált kontrollvizsgálat, ami azt taglalta, hogyan hat a jóga a gyulladásra. A vizsgálatba minimum 2 hónapja és maximum 5 éve kezelt, átlagosan 56 éves daganatos betegeket vizsgáltak. Két csoportra osztották őket, és azon csoport tagjai, akik 4 héten keresztül hetente kétszer 75 perces jógaórákon vett részt, a vérvizsgálatok alapján alacsonyabb markerszinttel rendelkeztek a gyulladásokat illetően..

A másik kutatás ugyanúgy a jógát vizsgálta, azonban fáradtságra és életminőségre gyakorolt hatását figyelte, és a kutatók megállapították, hogy abban is segít, hogy a betegek erőteljesebbnek érezzék magukat.

Ezeket a cikkeket olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Végstádiumú rák: ezek a jelölések jelzik a leleten

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rák kimutatása vérből, vizeletből: ezek a laborértékek jelezhetik a tumort

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#leukémia

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához