Ezeket látta már?

Hogyan élnek a vastagbélrákos betegek?

2014.03.05. Módosítva: 2015.11.04.

Országos médiapályázat: hogyan élnek a vastagbélrákos betegek? Hányan gyógyulnak meg? Hogyan alakulnak a kezelések fényében az életkilátásaik? Milyen lehetőségek vannak ma, s milyen irányba halad a betegség kezelése? A Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége médiapályázatot hirdet: az egész országból várják a cikkeket, interjúkat, riportokat a vastagbélrákos betegekről.

A Gyógyulj Velünk Egyesület országos médiapályázat meghirdetésével szeretné elérni, hogy 2014-ben minél több fórumon kerüljön napirendre a vastagbélrák.

Hogyan élnek a vastagbélrákos betegek?

A márciusi, vastagbélrák ellenes nemzetközi hónapra időzített pályázati kiírásban a betegszervezet 750 ezer forint összdíjazást tűz ki a problémával foglalkozó újságírók-szerkesztők számára.

Pályázni újságban vagy online felületen megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul.

A cél kettős: országszerte minél több vastagbélrákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiíró szervezetek, s a pályázatot médiapartnerként támogató www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portál szerkesztősége az egész ország területén segítséget nyújt betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak, riportereknek.

További információk:

B. Papp László programmenedzser

További részletek és hivatalos pályázati kiírás: www.rakgyogyitas.hu

Forrás: MTI