Ezeket látta már?

Kék szalaggal - a rák ellen!

2012.06.15. Módosítva: 2015.11.04.

Férfiak Nemzetközi Hete: kék szalaggal a rákszűrésért. A prosztatarákszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet világoskék szalaggal a Magyar Rákellenes Liga önkéntesei Budapest több pontján csütörtökön a Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából.

Az önkéntesek reggel 7 és 9 óra között a Kossuth téri metrókijáratnál, az egészségügyi államtitkárság előtti területen, a Széll Kálmán téren, a Déli pályaudvaron a metrókijáratnál és a Deák téri evangélikus templom előtti területen várták az érdeklődőket információs anyaggal.

Kék szalaggal - a rák ellen!

Simon Tamás professzor, a szervezet elnöke 9 órakor az Akvárium klubnál 50 világoskék lufit engedett szabadon azt szimbolizálva, hogy a férfiaknak is ugyanilyen könnyedén kell elengedniük félelmeiket a prosztatavizsgálattól.

A Magyar Rákellenes Liga honlapján elindította a prosztata egészségével kapcsolatos, "orvos válaszol" rovatát. Ezzel kívánja segíteni azokat a férfiakat, akik a háziorvossal vagy az urológussal való személyes konzultáció előtt szakember segítségével szeretnének tájékozódni a prosztataproblémákról.

Európában a 15-64 éves korosztály körében a férfiak halandósága kétszer nagyobb, mint a nőké. Az idő előtti halálozások okai között kiemelt helyet foglal el a rákbetegség, a férfiak körében pedig a leggyakrabban diagnosztizált rákfajta a tüdőrák mellett a .

Forrás: MTI