Ezeket látta már?

Kelj fel és járj! A kerekesszékből felálló fiú története...

Újra fel tud állni a két és fél éve kerekesszékbe kényszerült fiú! Agydaganatot állapítottak meg az orvosok H. Kálmánnál 2010-ben. Az életmentő agyműtétet azonnal elvégezték. A beavatkozás után a gyermek mozgásában korlátozottá vált, szülői segítség nélkül a legalapvetőbb tevékenységekre is képtelen.

A két és fél éve kerekesszékbe kényszerült fiú csak a fejét előrehajtva tud ülni, közlekedni és a környezetével kommunikálni. Egyedül a szék mozgatására is képtelen, hiszen mindkét keze alkalmatlan a kerekesszék hajtására.

Kelj fel és járj! A kerekesszékből felálló fiú története...

Kálmán szülei 2010-ben fordultak először a Gyermekrák Alapítványhoz, azóta is rendszeres segítséget kapnak: a két és fél év alatt összesen közel kétmillió forint értékben. A szülők a napokban gyermekük önálló közlekedéséhez kérték az alapítvány támogatását. Az alapítvány igent mondott és megvásárolta a "csodamasinát".

Beszereztek egy egyedi, elektromos kerekesszéket, melyet csütörtökön adtak át Kálmánnak és szüleinek. A mozgásában teljesen korlátozott gyermeket sikerül újra talpra állítani! A készülék ülő pozícióból felállítja használóját, aki így állva is képes haladni.

Kiadó: Gyermekrák Alapítvány

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához