Ezeket látta már?

Olivia Newton-John és az Egészség Hídja

A Grease c. film Sandy-jeként ismert, egykori rock and roll filmcsillag az Egészséghídja Összefogás keretein belül egy mellrák kampányért szeli át a Dunát.

- Egyetlen egy személy volt az egész bolygón, akiből Sandy lehetett, és én szilárdan eltökélt voltam, hogy megszerzem őt a filmhez. – nyilatkozta Travolta, a színésznő filmbéli partnere. Valahogy így lehettek ezzel az Egészség Hídja Összefogás szervezői is, akik neves hazai arcaik mellé, Olivia Newton-John-t is kampányuk mellé állították.

Olivia Newton-John és az Egészség Hídja

A felkérés természetesen nem volt oly nehézkés, hiszen a színésznő életének egyébként is fontos részét tölti ki a prevencióra való figyelemfelhívás. A mellrák elleni harcban személyes indíttatása miatt is vállalt nagy szerepet.

Az 1992-es nyár elejére kiderült, hogy hónapok óta tartó fáradtságának és levertségének oka, hogy mellrákban szenved és azonnali műtétre van szüksége. Olivia hetekkel korábban egy apró csomót fedezett fel egyik mellében, ezután több vizsgálatot is elvégeztek, többek között mammográfiát, tűbiopsziát, mind negatív volt.

Végül saját kérésére, biztonság kedvéért egy sebészeti biopszia is készült, amely rossz eredményeket mutatott. Az énekesnő tehát megküzdött a rákkal, átvészelte a szükséges műtétet, illetve a kemoterápiát.

A színésznő mára teljesen egészséges, és jócskán túl az ötvenen is remek formában van. Saját példáját alapul véve igyekszik a mellrák elleni kampányok lelkes pártolójává válni. Bátorítása és elbűvölő fellépése sokakat buzdít szűrővizsgálatok látogatására és a mell önvizsgálatának alkalmazására.

Október 2.-án a Lánchídon találkozhatnak Olivia Newton-John-nal, az Egészség Hídja Összefogás által megrendezésre kerülő séta során.

Forrás: Napidoktor