Ezeket látta már?

Rák diagnózis: sokan ezért nem merik elmondani a kollégáiknak

rák, munkahely, daganat, félelem

Sok daganatos beteg nem meri elmondani a munkahelyén, hogy rákkal diagnosztizálták.

A Publicis Foundation elindította a Working With Cancer programot a rákos megbetegedések munkahelyi megbélyegzésének megszüntetése érdekében. Az üzenet fontossága kiemelkedő egy olyan világban, ahol minden második embernél diagnosztizálnak rákot élete során.

2022 áprilisában a Publicis vezérigazgatójánál, Arthur Sadounnál rákot diagnosztizáltak és kezelték. Miután nyilvánosságra hozta az állapotát, több ezer levél érkezett hozzá, amelyek rávilágított arra, hogy a rákos betegek milyen félelmet élnek át, nemcsak az életükért, hanem a munkahelyükért is. Ezek az üzenetek azt a nyugtalanító valóságot tükrözték, amellyel a Working with Cancer foglalkozni kíván: A rákbetegek 50%-a fél elmondani a munkáltatójának a diagnózisát, annak ellenére, hogy 92%-uk úgy érzi, hogy a munkahelyi támogatás pozitívan befolyásolja az egészségét.

Január 17-én Davosban a Világgazdasági Fórummal együttműködve a Rákellenes Munkacsoport fogadalmat tett, amelyben a világ legbefolyásosabb vállalatai közül néhány elkötelezte magát amellett, hogy nyitottabb, támogató és a gyógyulást elősegítő munkahelyi kultúrát alakítsanak ki alkalmazottaik számára (a fogadalom megtekintéséhez kattintson ide). A szervezet a workingwithcancerpledge.com oldalon minden kis- és nagyvállalatot felkér, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz. A kezdeményezést számos nemzetközi vezető rákellenes jótékonysági szervezet támogatja.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas tumormarker érték a laboreredményen: nem feltétlen jelent daganatot

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#daganat

Forrás: publicis