Ezeket látta már?

Új eszköz az emlő önvizsgálatára

Már Magyarországon is kapható az a mell-lámpa, melynek segítségével otthoni körülmények között ellenőrizhető a mellek állapota. A július 1-je óta egészségpénztári kártyára is elszámolható Breastlight azonban nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat.

Közép-Kelet Európában elsőként a magyar patikákban és webáruházakban jelent meg a Breastlight, az az új orvostechnikai eszköz, mely lehetővé teszi a női mellek otthon történő rendszeres önvizsgálatát.

Új eszköz az emlő önvizsgálatára

A 620 nanométeres vörös fényt kibocsátó mell-lámpa sötét szobában alkalmazva képes átvilágítani a mell szövetét, és láthatóvá válik annak belső szerkezete. Kirajzolódik az érhálózat, és az esetleges, kézi áttapintás során nem észlelhető elváltozások is szabad szemmel jól látható sötét foltként jelennek meg.

Nem helyettesíti azonban a Breaslight a rendszeres mammográfiai vizsgálatokat. Ha a lámpával történő átvizsgálás során bármilyen szokatlan elváltozás észlelhető, ajánlott minél előbb szakemberhez fordulni. Nem minden elváltozás jelent rosszindulatú daganatot, de a korai felismerés nagymértékben növeli a gyógyulás esélyét.

Magyarországon ugyanis minden tíz nőből egy élete során megbetegszik mellrákban. Annak ellenére pedig, hogy az emlőrák már jó eséllyel gyógyítható, évente több mint 2500 magyar nő életét követeli a betegség. Épp ezért a Breastlight abban segít, hogy a havi rendszerességű vizsgálattal minden nő meggyőződhessen mellei egészségi állapotáról.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához