Ezeket látta már?

Nyaralás aranyérrel: ezt tanácsolja a proktológus

aranyér, fájdalom, strand, nyalarlás

Ha aranyeres, és most készül nyaralni, fogadja meg az orvos tanácsait!

Betegbarát hozzáállásáról híres dr. Bánfalvi Péter, proktológus. Tabudöntögető, aranyérbetegségekről szóló blogjával sokezer olvasójának segített már az elmúlt tizenöt évben, friss bejegyzéséből pedig megtudhatjuk, mire kell figyelnünk, ha aranyérrel indulunk vakációzni - így nem válik rémálommá a régóta várt pihenés.

Tanácsok aranyérrel élőknek a nyaralásra

“A nyári hőség, a kánikula és a magas páratartalom miatt az aranyér tünetei súlyosabbá válhatnak, ezért ilyenkor különösen fontos odafigyelni az egészséges szokásokra.” - mondja dr. Bánfalvi Péter. “A szabadság együtt jár az életmód, illetve az étkezési és székelési rutin hirtelen megváltozásával, és mindez sajnos fokozhatja az aranyeres panaszokat.”

A következő tanácsok betartásával megelőzhetjük a nagyobb bajt:

  1. Aranyérrel rendelkezőknek nem ajánlott strandolni, mert a víz és a homok irritálhatja az érzékeny területet, és súlyosbíthatja az aranyeres tüneteket.
  2. Mit tegyünk a hosszú autóutakon? A hosszan tartó ülés a puha autósülésben sok végbéltáji gond kiváltója lehet. Fogyasszunk sok folyadékot útközben is, tartsunk többször kisebb pihenőket, amikor mozoghatunk és fel tudjuk keresni a mellékhelyiséget.
  3. Mit viseljünk a romantikus nyári estéken? A hosszú ideig hidegnek kitett alfél felfázik. Igen, jól értjük: az aranyér nyáron felfázik. Az ülőpárna, a száraz, többrétegű öltözet, és a zokni viselése is kötelező. Ha vizes a fürdőruha, mindenképpen öltözzünk át!
  4. Mi a helyzet az idegen helyeken való WC-használattal. higiéniával? Sokakban frusztrációt okoz az idegen hely, ami érthető is. Legyen nálunk fertőtlenítő kendő, és akár székletlazító is. Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő rutin ne boruljon fel, ne maradjon ki székelés.
  5. Mire kell figyelnünk a táplálkozás során? Igyunk sokat - ha aranyerünk van nyáron, ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni! Jeget idegen helyen ne kérjünk, válasszunk inkább hűtött üveges italt, és ha megoldható, a svédasztal helyett inkább étlapról rendeljünk. A cél, hogy a könnyen romlandó alapanyagokat, és a bélrendszerünk számára ismeretlen ételeket kerüljük, és hogy egy esetleges hasmenést megelőzzünk.
  6. Érdemes-e még nyaralás előtt felkeresni a proktológust? Ha volt már probléma, akkor igen, ne ott érjen minket meglepetés. Ha van gyógyszerünk, vigyük magunkkal. A kúp, krém a melegben megolvadhat, tönkremehet, erre mindenképpen figyeljünk oda akkor is, ha repülővel utazunk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Aranyér: oka, tünetei, otthoni és orvosi kezelése

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#aranyér

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához