A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ez a 6 probiotikum törzs teszi rendbe az emésztést

#bélbaktérium #Helicobacter pylori #puffadás #bélflóra
2019.03.14. Módosítva: 2019.03.14.

A probiotikumokról általánosságban elmondható, hogy szervezetünk segítői, van azonban hat kiemelt törzs, amely az emésztőrendszer optimális működésére különösen jó hatással van.

Hirdetés

Három szint, hat törzs, számtalan pozitív hatás.Nézzük, melyik mit tud!

Probiotikumok: Bacillus coagulans

Korábban Lactobacillus Sporogenes néven sorolták be (néhány termék címkéjén még ma is így található meg). A tapasztalatok szerint enyhíti a puffadást és a gyomortáji fájdalmakat, hasmenéses betegségek esetén különösen eredményesen használható. Emellett segít az olyan káros baktériumok kiszorításában, mint például a Helicobacter pylori, amelynek jelentős szerepe van a gyomorfekély kialakulásában.

Lactobacillus Acidophilus, Casei és Rhamnosus is hasznos pobiotikumok

Ennek a három laktobacillustörzsnek a vékonybélben való jelenléte létfontosságú az egészséghez, a megfelelő emésztéshez és a kielégítő bélműködéshez.

Segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát, szerepük van a beleket érintő emésztési zavarok (pl. hasmenés, székrekedés) megelőzésében. Lebontják a rákkeltő anyagokat, növelik a szervezet ellenálló képességét, enyhítik a gyulladásos bélbetegségek tüneteit.

Antibiotikum mellé mindig kell probiotikum, Olvasson tovább!

Bifidobacterium Bifidum és Longum is fontos probiotikum

A vastagbél legismertebb lakói tartoznak ehhez a két törzshöz. Bizonyítottan szabályozzák a bél immunitását és más baktériumok mennyiségét a környezetükben, elősegítik a vitaminképzést. Mindkettő csökkenti az akut hasmenések kialakulásának gyakoriságát, valamint az E. coli fertőzések kockázatát. A Longum különböző allergiák ellen is képes védelmet nyújtani.

Az, hogy a baktériumok hol találnak számukra kedvező életfeltételeket az emésztőrendszerben, többek között az oxigénigényüktől is függ. Lefelé haladva ugyanis egyre kevesebbet találni az éltető gázból, a vastagbélben szinte már egyáltalán nem.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.