Ezeket látta már?

1 hete féloldalas fejfájásom van, mi okozza? Az orvos válaszol

féloldali fejfájás oka migrén

Nem ismeretlen számomra a fejfájás, 13-14 éve végig jártam az orvosokat.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

29 éves nő vagyok, alapbetegség PCOS, IR, napi 500 mg Merckformint szedek.

Lassan egy hete minden nap visszatérő fejfájásom miatt írok. Nem ismeretlen számomra a fejfájás, 13-4 éve végig jártam az orvosokat, voltam CT-n, MRI-n, röntgenen, pszichológusnál, pszichiáternél, végül minden szervi/lelki okot kizártak és migrénnel diagnosztizáltak. Azonban 5-6 éve nem volt 1-2 napnál tovább tartó migrénem, ez is kezelhető volt 1-2 cataflammal. Most azonban 6 napja minden nap fejfájással kelek, nem egyezik meg a migrénes fejfájásommal, csak annyiban, hogy a fejem egyik oldala fáj csak.

Bal oldalon, a fejem teteje körül egy ponton, ami köhögésre, erőlködésre erősebben nyilall, a szemem és a szájpadlásom felé, de nem állandó, nap közben hol jobban, hol kevésbé fáj.

Aludni tudok tőle, gyógyszerre azonban nem igazán reagál, mozgásra se nem jobb, se nem rosszabb. Nem vagyok fény és hangérzékeny, mint migrén esetén. Vérnyomásom rendben van, 120-125/65-75 körül van.

Kérdésem igazából az lenne, hogy ez a migrén egy másik ‘változata’, vagy valami más lehet a képben? Milyen tünetek esetén érdemes/kell orvoshoz fordulni egy fejfájás esetén?

Nem szeretnék google-n keresgélni, mert ott úgy is csak agydaganatom lehet."

Az orvos válasza:

"Üdvözlöm! Krónikus fejfájása van, melynek eredete nem teljesen tisztázott. Érdemes lenne ennek utána járni protokoll szerint (labor, képalkotó, társszakterületek), nyilván ha Ön is ezt szeretné. Ezzel kapcsolatban ha gondolja keressen meg privát üzenetben.

Második kérdésére válaszolva: Minden esetben, ha a szokványos fájdalomcsillapítók mellett sem szűnik vagy csökken érdemben a fejfájás."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A nyaka és a szeme miatt is fájhat a feje! Mit jelent a másodlagos fejfájás?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: Vakcinainfó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához