A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Merevedési zavar: így néz ki a vizsgálat

#férfi betegségek #impotencia #merevedési zavar #magas vérnyomás
2019.03.01. Módosítva: 2018.02.28.
Hirdetés

Ne szégyelljük magunkat, amikor merevedési zavar – más néven impotencia - miatt fel kell keresnünk egy szakorvost. És félnünk sem kell, hisz a vizsgálatok sem elviselhetetlenek. Mire kell számítani?

Hirdetés

Az impotencia nem a férfiasság kudarca, hanem egy betegség, amelyet kezelni lehet. A merevedési zavar felméréséhez az orvos kikérdezi Önt korábbi betegségeiről, valamint elvégez egy alapos fizikális vizsgálatot, melynek célja az impotencia hátterében esetleg meghúzódó szervi elváltozás kimutatása.

A merevedési zavar szakorvosi vizsgálata az alábbiakra terjedhet ki:

kérdéseket tesz fel az Ön, illetve családja kórtörténetében előforduló betegségekről, mint amilyen például a cukorbetegség, magas vérnyomás, szív-érrendszeri betegség, veseműködési zavar, vagy a Peyronie-betegség (amelyben a szövetek megkeményedése miatt a hímvessző szokatlan ívben meghajlik);

megkérdezi, volt-e korábban medencetájéki műtétje vagy sérülése;

megkérdezi, szed-e valamilyen gyógyszert;

kérdéseket tesz fel az életmódjával kapcsolatban, például hogy fogyaszt-e rendszeresen alkoholt, dohányzik-e, vagy stresszes életet él-e;

végbélen keresztül kitapintja a prosztatát, hogy ellenőrizze, nincs-e prosztata-megnagyobbodása;

megvizsgálja, hogy jól működnek-e a hímvesszőben futó idegek;

mintát vesz vérkép-és vizeletvizsgálathoz, melyek részeként megmérik a hormonok és a koleszterin szintjét; illetve ultrahang vagy más eszközök segítségével megvizsgálja a hímvessző vérellátását.

A testi egészség vizsgálata mellett az orvos kérdéseket tehet fel a szexuális és a lelki egészségre, valamint a partnerkapcsolatra vonatkozóan is.​

Tudta? Szívbetegségre is utalhat a merevedési zavar! Kattintson!

A kivizsgálás során nyert információk alapján születik meg a diagnózis, és a diagnózis felállítása mellett az orvosa javaslatot ad arra is, milyen kezelés lenne a legmegfelelőbb.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.