Ezeket látta már?

Ezek a legjobb gyógynövények prosztata problémákra

prosztata gyógynövény, rák, kisvirágú füzike

A férfiaknak már a 40-es éveikben el kell kezdeniük figyelni az egészségükre és a férfiasságuk megőrzésére, mert sok betegség megelőzhető vagy korai stádiumban gyógyítható, ha időben felismerik a tüneteket.

A férfiak egészségének megőrzése nem csak novemberben fontos, de ilyenkor a Movember mozgalom kapcsán a férfi termékenység, valamint a prosztatarák és a hererák megelőzésének témája kiemelt figyelmet kap. Hogyan tehetnek saját magukért a teremtés koronái, és milyen szelíd módszerekkel tudják a hölgyek szerettüket segíteni ebben? Mutatjuk!

Milyen gyógynövények segíthetnek, ha gond van a prosztatával?

A férfiaknak már a 40-es éveikben el kell kezdeniük figyelni az egészségükre és a férfiasságuk megőrzésére, mert sok betegség megelőzhető vagy korai stádiumban gyógyítható, ha időben felismerik a tüneteket. Szerencsére tudták ezt az őseink is és a ma már több évszázadra visszatekintő gyógynövényes gyógyítás eredményeit a férfi bajok megelőzéséhez és kezeléséhez is segítségül hívhatjuk.

Szabó Gyuri bácsi, akit az egész ország a bükki füvesemberként ismert, tanításai alapján egyszerű a válasz: nem, hiszen a szervezet egységes rendszerként működik és a népgyógyászat mindig is így tekintett egy panaszra vagy a páciensre. A gyógynövények ugyan a tüneteket is képesek enyhíteni vagy megszüntetni, de a jól összeállított gyógytea-kúra a félrebillent egyensúlyt állítja helyre. Ennek szellemében alkotta meg már évekkel ezelőtt Gyuri bácsi férfitársai számára kiváló teakeverékét. A Férfiak teájának is nevezett Kisvirágú füzikés teakeveréket olyan növényekből állította össze, amelyek a nemi szerveket szabályozó hormontermelést segítik. Ebben első számú gyógynövény a szurokfű, amely az agyalapi mirigy működését hozza egyensúlyba.

A teakeverék másik fő hatóanyaga a kisvirágú füzike, amellyel rendkívül hatékonyan lehet a prosztataproblémákat kezelni. Antioxidáns, immunerősítő, vízhajtó, hangulatjavító hatású, rendszeres használatával elkerülhető a prosztata-megnagyobbodás. Csökkenti az éjszakai vizelések számát, gyulladáscsökkentő hatása révén hólyaggyulladás, hólyagműködési elégtelenség esetén is kiválóan használható.

De ott van még a teakeverékben a nők számára is javasolt réti palástfű, amely vízhajtó, izomerősítő és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény. Pásztortáska hajtást is találunk benne, nemcsak gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatása miatt, hanem azért is, mert régen ezt a gyógynövényt a férfierő serkentésére is használták.

A Kisvirágú füzikés teakeverék rendszeres fogyasztásával nem csak a fent említett problémákra adhatunk megoldást, hanem megelőzhetjük azok kialakulását is. A „védőital” elkészítése egyszerű: egy teáskanálnyi gyógynövény-keveréket leforrázunk 2,5 deciliter vízzel, 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 2-3 csészényit fogyaszthatnak a férfiak belőle, lehetőleg étkezések előtt.

Aki nem szeretne vagy nem tud teafőzéssel pepecselni, annak ajánlott a Györgytea Kisvirágú füzike alkoholos gyógynövénykivonata. Ezt nem kell főzni, elég naponta 3 x 20 cseppet bevenni belőle étkezések után.

Ne feledjük, a "védőital" is csak akkor hatásos, ha kúraszerűen, azaz legalább 2-3 héten át fogyasztjuk, igazán védeni pedig akkor fog, ha november után is kint hagyjuk a konyhapulton és legalább hetente 1-2 alkalommal elkortyolgatunk belőle egy csészével.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Prosztatarák: ezek az első tünetei

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

prosztatarák

Forrás: györgytea
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához