Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

A Google nem függeszti fel vagy rúgja ki az oltatlan alkalmazottjait

mellrák, nőiegészségéve, google

A Google alkalmazottainak nem lesz kötelező a covid elleni védőoltás.

"Jelenleg az oltás nem feltétele az amerikai irodai dolgozók foglalkoztatásának" - mondta Lora Lee Erickson, a Google szóvivője, aki hozzátette, hogy az oltatlanok engedéllyel mehetnek be a cég telephelyeire - írja a Verge.

"A Google tavaly júliusban bejelentett eredeti oltási politikája továbbra is érvényben marad, amely Covid-19 oltást vagy külön engedélyt ír elő az alkalmazottaknak" - mondta Erickson. Ezen kívül a Google Santa Clara megyei telephelyein dolgozóknak maszkot is kell viselniük az irodában.

A CNBC megosztott a részleteket abból a feljegyzésből, amelyet David Radcliffe, a Google ingatlanokért és munkahelyi szolgáltatásokért felelős alelnöke küldött a munkatársainak. Ebben az szerepelt, hogy a Google feloldja azokat az irányelvet, amely előírta, hogy a Google létesítményeibe csak negatív koronavírus-teszttel lehet belépni. Ez alól kivételt képeznek azok az oltatlan munkavállalók, akiknek engedélyezték az irodába való visszatérést. Az oltatlanoknak ezen kívül maszkot is kell viselniük.

A Google több más koronavírus miatt hozott intézkedésén is lazít. Többek között újra használhatóak lesznek bejelentkezés nélkül a fitneszközpontok, a masszázs, és megnyitják az összes informális teret például a társalgókat, játékszobákat, zeneszobákat és masszázsfoteleket.

Omikron elleni vakcina: van értelme? Olvasson tovább!

A Google mellett az Apple is elkezdte enyhíteni a Covid-19 irányelvein, több amerikai államban is megszüntette a kötelező maszkviselést az Apple kiskereskedelmi üzleteiben vásárló ügyfelek számára. Friss értesülések szerint "már két héten belül" az Apple a kiskereskedelmi alkalmazottakra vonatkozó maszkviselési kötelezettségén is lazíthat.

Forrás: Verge
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához