Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Angliában jöttek rá: ez a legelső tünete a nyári covid variánsnak, már a pozitív teszt előtt jelentkezhet

koronavírus, covid, fejfájás, anglia

Úgy néz ki, azonosították a koronavírus nyári variánsának első tünetét.

A koronavírusok esetszáma egy hét alatt csaknem egyharmadával emelkedett az Egyesült Királyságban. Június végén 8928 ember volt kórházban coviddal Angliában, az előző heti 6401-hez képest, míg az intenzív osztályos betegek száma enyhén emelkedett. Az esetek számának növekedését a nemrégiben megjelent az omikron BA.4 és BA.5 alváltozatai okozzák. A covid elemző alkalmazás, a ZOE szerint a korábbiakhoz képest a koronavírus-fertőzöttek a leggyakrabban fejfájásról számolnak be - írja a Mirror.

A ZOE Covid Study alkalmazást önkéntesek használják, akik beszámolnak egészségi állapotukról és a tüneteikről, valamint arról, hogy pozitív lett-e a tesztjük vagy sem.

A megadott adatokat ezután a King's College London kutatói elemzik, akik nyomon követik a fertőzéseket az egész Egyesült Királyságban, valamint azonosítják, hogy ki a leginkább veszélyeztetettek. Az alkalmazást használók közül három betegből több mint kettő számolt be arról, hogy mielőtt pozitív lett a tesztje, fájt a feje. Néhányuk már a légzési nehézségek megjelenése előtt fejfájástól szenvedett. Úgy tűnik, hogy ez a tünet "gyakoribb", mint a többi klasszikus covid-jel.

Szlávik a covid járványról: talán megússzuk, de a mostani variáns nyáron is szeret terjedni - olvasson tovább!

Prof. Tim Spector, aki a Zoe Health Study alkalmazást vezeti, a The Guardiannek elmondta: "Határozottan sokan vannak, akik az év elején elkapták a covidot, és most újrafertőződtek. A professzor azonban hozzátette, hogy ritka az, ha valaki három hónapon belül újra elkapja a koronavírust.

Forrás: Mirror