Ezeket látta már?

AstraZeneca helyett Pfizerrel vagy Modernával oltják a 40 év alattiakat a britek

astra zeneca, oltás, vakcina, astra mellékhatás, britek, trombózis

Túl nagy a vérrögképződés kockázata. Ezért az Egyesült Királyság Pfizer vagy Moderna vakcinát ajánl a 40 év alatti britek számára az AstraZeneca helyett, mivel a fiatalabb populációban ritka esetben, de előfordultak vérrögképzőési problémák.

Amíg a fertőzési ráta és a rendelkezésre álló vakcinaválaszétk lehetővé teszi, a negyven év alattiaknak inkább másik vakcinát ajánlanak az AstraZeneca helyett az Egyesült Királyságban az oltással összefüggésbe hozott ritkán előforduló vérrögösödések miatt – hozta meg a döntést a Védőoltási és Immunizációs Bizottság azután, hogy áttekintették az oltási terv alakulását és a rendelkezésre álló vakcinákat.

Újabb mellékhatásra derült fény az AstraZeneca oltás kapcsán - kattintson!

Ez azt jelenti, hogy a 40 év alatti britek Pfizer vagy Moderna vakcinát kaphatnak, mivel a szigetországban az AstraZeneca mellett ez a két vakcina kapott használati engedélyt.

A döntés kapcsolatban állhat azzal, hogy a hatóságok most akarják kiterjeszteni az oltási programot a 40 év alattiakra.

A briteknél nagyjából egy hónapja született arról döntés, hogy a 30 év alattiaknak inkább nem adnak AtraZenecát a rendkívül ritka vérrögképződéses esetek miatt.

Az április 28-ai adatok szerint 28,5 millió embert oltottak be a szigetországban AstraZenecával, közülük 242 esetben voltak vérrögképződéses panaszok és 49 esetben volt ehhez köthető halálozás, tehát továbbra is nagyon elenyésző részét érinti a brit beoltott lakosságnak a vérrög-probléma: a beoltottak 0,0008%-ánál észleltek vérrögöt, és 0,0002%-uk halt bele.

Cikkek ebben a témában:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához