Ezeket látta már?

Az 50 év felettieket féltik az omikron szubvariánstól Amerikában

omikron, szubvariáns, covid, koronavírus, BA.4, BA.5, BA.1, omikron variáns, vakcina, oltás

A Fehér Ház arra sürgetti az 50 éves vagy annál idősebb embereket, hogy kérjenek emlékeztető oltást. Az országban az esetek többségét kitevő változat a korábbi változatoknál ellenállóbb - igyelmeztettek.

Az amerikai egészségügyi tisztviselők arra biztatják az 50 év feletti amerikaiakat, hogy a gyorsan terjedő omikron BA.5 szubvariáns Egyesült Államokban való elterjedése miatt mielőbb adassanak be emlékeztető oltást a Covid-19 ellen. Azt is jelezték, hogy a mostani oltás nem zárja ki egy újabb oltás beadását idén ősszel - írja a Reuters.

Ha valaki a BA.1-gyel fertőződött meg, a BA.4 vagy BA.5 ellen már nem igazán védett

Ezt Dr. Anthony Fauci, fertőző betegségekkel foglalkozó szakértő, Joe Biden elnök orvosi főtanácsadója mondta, hangsúlyozva, hogy a napi covidos kórházi esetek hétnapos átlaga május eleje óta megduplázódott az Egyesült Államokban.

Nem szabad hagynunk, hogy ez megzavarja az életünket, de nem tagadhatjuk, hogy ez egy olyan valóság, amellyel foglalkoznunk kell

- mondta Fauci.

A Fehér Ház szerint a BA.5 intenzív terjedése azt jelzi előre, hogy az elkövetkező hetekben valószínűleg újabb és újabb megbetegedések fognak fordulni.

Legyen szó akár a fertőzést követő immunitásról, akár a vakcinát követő immunitásról, a vakcinák biztosítta védelem a jó védelem.

Újra támad a koronavírus a világban - aggasztó hírek érkeznek az omikron variánsról >>

Az FDA azt javasolta a Covid-vakcina gyártóinak, hogy változtassák meg az emlékeztető oltások kialakítását, hogy minél erdményesebben vehessék fel a kesztyűt a BA.4 és BA.5 alváltozatok ellen.

Az egészségügyi szabályozó hatóságok és a Fehér Ház tisztviselői most arról tárgyalnak, hogy az 50 év alattiak is jogosultak legyenek az emlékeztető oltásra, de a végső döntés az FDA és a CDC kezében van - mondta Fauci.

Forrás: Reuters
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához