Ezeket látta már?

Egyre több a koronavírusos gyerek - sokaknál nagyon agresszív a vírus

koronavírus, gyerek, vírus, fertőzés, oltás, Pfizer

A szakértők szerint ezért mihamarabb el kellene kezdeni oltani a 12 év alattiakat is.

A koronavírus járvány negyedik hulláma elérte Magyarországot: az elmúlt napokban az egyre növekvő esetszámokkal szembesülhettünk, ráadásul most a gyerekek is súlyos tüneteket produkálhatnak.

A Bethesda Gyermekkórház igazgatója az RTL Klub Híradójában elmondta: hétről hétre emelkedik a koronavírusos gyermekek száma. Ráadásul aggodalomra adhat okot, hogy míg az előző hullámokban a gyerekek alig észlelhető tünetekkel vészelték át a betegség, addig most a negyedik hullámban jelentősen megnőtt azoknak a száma, akiknél agresszívabb formában jelentkezik a vírus. Ezt erősítette meg a hiradóban Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke is:

“Az előző hullámokban sokkal gyakoribb volt, hogy a tünetes, illetve covidos szülők gyermekei vagy nem mutattak tünetet, vagy csak egész enyhe tünetet mutattak. Ehhez képest most az az első benyomás, hogy talán sokkal többször jelentkezik a gyermekeknél is tünettel a koronavírus-fertőzés.”

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója ennek kapcsán azt is elmondta, az elmúlt másfél karanténidőszaka előidézhette, hogy agresszívabban támadja meg a vírus a gyerekeket, ugyanis ebben az időszakban jóval kevesebb kórokozóval találkoztak.

A téma kapcsán Zacher Gábor, sürgősségi szakorvos is megszólalt, aki szerint, amint az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezi a 12 éven aluliak oltását, úgy itthon is el kell kezdeni beoltani őket. Mint mondta, ajárvány a gyerekeket is komolyan érinti, egyre többen vannak akár a csecsemők között is.

Ez is érdekelheti:

Az USA-ban megkezdődhet az 5-11 évesek oltása

November 2-án, kedden délelőtt a CDC tanácsadó testülete egyhangúlag, 14-0 arányban döntött úgy, hogy javasolja az amerikai Pfizer gyógyszeripari és a német BioNTech biotechnológiai vállalatok által közösen kifejlesztett, koronavírus elleni vakcina beadását az 5 és 11 év közöttiek számára. Walensky kedden azt mondta: ennek a korosztálynak a beoltása is fontos a Covid-19 elleni védelem szempontjából, és hozzájárul ahhoz, hogy az oktatás visszatérhessen a normális kerékvágásba

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához