Ez a berendezés csökkenti a koronavírus terjedését a levegőben

Ez a berendezés csökkenti a koronavírus terjedését a levegőben

Egy kórházi vizsgálat során azt tapasztalták, hogy amikor minden nap használták a berendezést, jelentősen csökkent a Covid-19 vírus jelenléte a levegőben.

Dobson Szabolcs, szakgyógyszerész írt egy kórházi vizsgálat kapcsán arról, hogy milyen hatással van a HEPA szűrő a levegőbe kerülő Covid-19-re:

"Valós életkörülmények között végzett kórházi vizsgálat igazolta, hogy a hordozható HEPA szűrő csökkenti a kórteremben a levegővel való koronavírus terjedést

Egy keresztezett elrendezésű kanadai vizsgálatból (09. 16 a lektorálás előtti cikkeket ismertető Medrxiv portálon) származnak a fenti következtetések, amelyben COVID-19 betegek ápolására berendezett kórteremben és intenzív osztályon értékelték, hogy a légszűrők alkalmazása előtt és után milyen fertőző ágenseket tudnak kimutatni a levegőmintákban.

A kórteremben a légszűrő bekapcsolása előtti 5 napon át kimutatták a SARS-CoV2 jelenlétét, de utána 5 napon át nem. Amint újra kikapcsolták, a vírus ismét megjelent a mintákban, 5 napból 4 napon.

Olvasson tovább! Delta variáns tünetei: erről a 4 jelről ismerheti fel, ha koronavírus fertőzött

Az intenzív osztályon ritkán lehetett levegővel terjedő SARS-CoV2 vírust kimutatni HEPA szűrő nélkül is, azonban a HEPA szűrő más kórokozókat (Staphylococcus aureus, Escherichia coli és Streptococcus pyogenes) szintén hatékonyan eltávolított."

Hivatkozás: Andrew Conway-Morris, Katherine Sharrocks, Rachel Bousfield et al.: The removal of airborne SARS-CoV-2 and other microbial bioaerosols by air filtration on COVID-19 surge units. medRxiv preprint doi: https://doi.org/10.1101/2021.09.16.21263684

https://www.medrxiv.org/.../2021.09.16.21263684v1.full.pdf

Forrás: EgészségKalauz