Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Friss döntés: újra változik a védettségi igazolványok szabályozása

védettségi igazolvány, oltási igazolvány, covid, harmadik oltás

Nem akarják, hogy a külföldiekhez képest a magyarok hátrányba kerüljenek, így megváltoztatták a korábbi kormánydöntést a védettségi igazolványok kapcsán.

A virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán vagyunk, amilyen gyorsan az omikron csúcsra juttatta a felfutást, az elvonulás is gyorsabb lesz. Valósággá vált, hogy gyorsabban terjed a fertőzés, ugyanakkor a kórházi ellátórendszer terhelése és a halálozás nem nőtt hasonló arányban.

A kormány a védettségi igazolványokkal kapcsolatban a korábbi várakozásokkal szemben nem vezetett be szigorításokat, a 2. oltástól számított 270 napig érvényesek az uniós védettségi igazolványok.

Ez is érdekelheti!

Mivel nem akarják, hogy a külföldiekhez képest a magyarok hátrányba kerüljenek, megváltoztatták a korábbi kormánydöntést:

Két oltással az oltási igazolványok továbbra is érvényesek lesznek

- jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök reggel tartott Kormányinfó-sajtótájékoztatón.

Május 1-jén lesz csak tömeges érvényességvesztés az igazolványoknál, mégpedig azok fogják elveszteni, akiket tavaly augusztus 1-je óta nem oltottak be a harmadik oltással (az első kettőt megkapták).

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához