Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Hiába estek át korábban a covidon, rengetegen kapták el az omikront

omikron, koronavírus, teszt, újrafertőződés

A korábbi variánsokhoz képest jóval nagyobb az omikron esetében az újrafertőződés aránya.

Az Egyesült Királyságban azok, akik korábban átestek a koronavírus-fertőzésen, sokkal nagyobb valószínűséggel kapják el újra, mióta megjelent az omikron - számolt be a Business Insider, amelynek cikkét a Portfolió szúrta ki.

Koronavírus- drasztikusan nőtt az újrafertőződési arány

Az első omikron-eseteket november 27-én mutatták ki az Egyesült Királyságban. December 20. és január 23. között a napi újrafertőződési arány körülbelül 180 eset volt 100 ezer emberre számítva. A korábbi variánsoknál ennél jóval alacsonyabb volt az arány.

Csak összehasonlításképpen 2020. július 2-tól 2021. december 19-ig 12-nél is kevesebb volt az újrafertőződés arány azonos népességszámhoz viszonyítva Nagy-Brittanniában. Sheila Bird, a Cambridge-i Egyetem biostatisztika professzora kiemelte, az omikron-domináns korszak tizenötszörös újrafertőzési rátája önmagában is hatalmas.

Az omikron és az immunitás

Az Egyesült Királyság egészségügyi tisztviselői által közzétett adatok szerint az újrafertőzések a napi fertőzések mintegy 10%-át teszik ki Angliában, míg az omikron terjedésének kezdete előtt ez az arány mindössze 1,4% volt.

Ez a tünet utal a gyerekeknél omikronra - olvasson tovább!

Az adatok azt sugallják, hogy az omikron jobban ki tud bújni a korábbi fertőzésből származó immunitás alól, mint más változatok, és nagyobb kockázatot jelent az újrafertőződésre, még egy olyan beoltott lakosság körében is, ahol az átoltottság meglehetősen jó. 2021. december 20. és január 23. között az Egyesült Királyság lakosságának több mint 81%-a volt teljesen beoltva, és több mint 52%-a kapott emlékeztető oltást.

Forrás: portfolio.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához