Friss koronavírus hírek ma

Hiába pozitív a koronavírus teszt, nem kell karanténba vonulni - új szabályozás az angoloknál

antigén gyorsteszt, gyorsteszt, koronavírus, covid

Nagy változások lépnek életbe az Egyesült Királyságban.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy az Egyesült Királyságban nem kell karanténba vonulnia annak, akinek pozitív lett a covid tesztje:

"Csütörtöktől (02. 24.) Angliában nem kell önizolációba vonulnia azoknak, akiknek pozitív lett a SARS-CoV2 tesztjük. Az intézkedés Boris Johnson miniszterelnök „Élet a COVID-dal” (Living with COVID) stratégiájának része. Az intézkedés nem vonatozik Wales-re, Skóciára és Észak-Írországra, ahol megvannak a helyi egészségügyi szabályok.

Hétfőn az angol parlamentben Johnson egyebek mellett elmondta: „A COVID nem fog hirtelen eltűnni... Így azok, akik kivárnák ennek a háborúnak a végső befejeződését mielőtt megszűnnének a maradék szabályozások, hosszú időre korlátoznák az angol emberek szabadságát.”

Milyen gyakran lehet elkapni a covid fertőzést? Vakcinainfó - Az orvos válaszol - olvasson tovább!

A Konzervatív Pártból Johnson nyomás alatt állt a korlátozások megszűntetése érdekében. A brit kormány igyekszik több életet lehelni a gazdaságba, továbbá megszüntetni a korlátozások okozta lelki problémákat és normalizálni a gyermekek életét."

https://www.npr.org/.../britain-will-drop-covid-19-self...

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport