Ezeket látta már?

Így fog kinézni a negyedik hullám járványgörbéje Merkely szerint

koronavírus, járvány, elta variáns, covid-19, vírus, oltás

A Semmelweis Egyetem rektora úgy látja, a negyedik hullám járványgörbéje teljesen máshogy fog kinézni, mint a korábbiak.

A koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő - fejtette ki a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla.

Nem egy második-harmadik hullám típusú görbét fogunk látni, hanem egy elnyújtott, laposan emelkedő görbét.

"Minden oltatlant megtalál majd a koronavírus"

A delta variáns rendkívüli fertőzőképes, és meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva - fogalmazott a szakember, aki szerint az átoltottság és átfertőzöttség mértéke relatíve magas, de nyájimmunitás nem érhető el, vagyis "gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget.

Hogy a harmadik oltást hogyan érdemes időzíteni, arról azt mondta, a második oltástól számított hat hónap múlva érdemes azt beadni az időseknek és krónikus betegségben szenvedőknek.

Merkely Béla arról is beszélt az Inforádiónak, hogy Romániában elsősorban az átoltottak alacsony száma (sok helyett 20 százalék alatti) áll a járvány robbanásszerű terjedése mögött, azokba az országokba ugyanakkor biztonságosan utazhatunk, ahol folyamatosan csökkennek a napi esetszámok.

A rektor azt javasolja, olyan országokba ne utazzunk, ahol új vírusvariáns ütötte fel a fejét.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához