Így tudhatja meg, melyik koronavírus mutáció fertőzte meg

pcr, koronavírus, koronavírus teszt

Nemcsak a koronavírus fertőzés tényét tudhatjuk meg, hanem azt is, hogy milyen mutáns okozta.

A Siemens Healthineers bejelentette együttműködését az A1 Life Sciences vállalattal, aminek során olyat PCR-tesztet is hasznának, ami a Covid mutánsok kimutatására és azonosítására szolgál.

Ha az úgynevezett FTD SARS-CoV-2 teszttel pozitívnak találnak, az eredeti mintából kivont maradék nukleinsav genotípusát meghatározhatják az A1 Life Sciences megfelelő Diagnovital készletével vagy készletkombinációjával annak megállapításáért, hogy a pozitív minta koronavírus mutáció, illetve variáns-e.

A variánsok meghatározása segít a terjedést is feltérképezni:

„Ha széles körben elérhetők lesznek ezek a PCR-variánsokat kimutató készletek, az az egész világ számára egyértelmű és azonnali előnyökkel fog járni" – mondta Corey Bouwan, a Siemens Healthineers Molekuláris Diagnosztika divíziójának vezetője.

"Mivel jelenleg sok országos program van alakulóban az új és meglévő vírusvariánsok terjedésének meghatározására és megfékezésére, nagyon fontos a rendelkezésre állás. Ez egy olyan kritikus lépés, amit mindannyiunknak együtt kell megtennünk a járvány mostani szakaszának kezeléséért.”

Olvasson tovább! Delta variáns vagy nátha? Így tehet különbséget már az elején

(1) CE-IVD jelölést kapott az EU-ban történő diagnosztikai felhasználásra. Ezt a tesztet nem engedélyezte és nem hagyta jóvá az FDA. Az FDA nem engedélyezte, hogy a jóváhagyott laboratóriumok vészhelyzeti felhasználási engedély alapján használják ezt a tesztet. Ezt a tesztet csak a SARS-CoV-2 nukleinsavjának kimutatására engedélyezték, semmilyen egyéb vírusra vagy kórokozóra. Ez a teszt csak annak a nyilatkozatnak az időtartamára engedélyezett, miszerint fennállnak olyan körülmények, amelyek indokolják a COVID-19 kimutatására és/vagy diagnosztizálására szolgáló in vitro diagnosztika sürgős felhasználásának engedélyezését a 21. U.S.C. § 360bbb-3(b)(1) törvény 564(b)(1) szakasza alapján.

Forrás: weborvos

Forrás: EgészségKalauz