Koronavírus: a Hungexpo G pavilonját egészségügyi ellátóhellyé alakítják

#koronavírus #Covid-19 #járvány #Hungexpo
2020.03.24.

A Hungexpo 9000 négyzetméteres területet ajánlott fel az Operatív Törzs számára - a képek tanúsága és a Hungexpo válasza alapján már el is kezdték az egészségügyi ellátóhelyek kialakítását.

Hungexpo még március 19-én ajánlotta fel a G pavilont arra az esetre, ha a kórházak már nem bírnák a koronavírus miatti terhelést. Idézet a közleményükből:

"A Hungexpo Zrt. arról tájékoztatta a mai napon az Operatív Törzset, hogy szükség esetén felajánlja a területén lévő 9000 négyzetméteres legmodernebb kiállítási csarnokát (G pavilon), amely mobil falakkal szekcionálható, és további épített mobil elemekkel felosztható. A terület körülhatárolt, rendelkezik mosdóblokkokkal, parkolóterülettel, a kapcsolódó pavilonban orvosi vizsgálóhelységek, pihenőszobák kialakítására is lehetőség nyílik így, ha a szükség úgy kívánja egészségügyi ellátóhelyként is felszerelhető."

Ágyak, ameddig a szem ellát Forrás: Facebook

Lapunk megkérdezte a Hungexpot arról, hogy a képeken a koronavírus-járvány miatti előkészületeket láthatjuk-e. A következő választ adták:

"A Hungexpo felajánlását a G pavilon egészségügyi ellátóhelykén való használatára az Operatív Törzs köszönettel fogadta, megkezdte a terület felmérését és előkészítését."

9000 négyzetmétert ajánlott fel a Hungexpo Forrás: Facebook
Forrás: EgészségKalauz