Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: ebben a 6 nagyvárosban emelkedett az örökítőanyag koncentrációja

győr, koronavírus, covid

Most már minden vizsgált szennyvízmintában megjelent az omikron.

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNI) kedden az internetes oldalán.

Az év végi emelkedés után 2022 első hetében "nem volt megfigyelhető további növekedés a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában".

A vizsgált városok többségében stagnáló tendencia jellemző, enyhe csökkenés egyedül a vizsgált Budapest környéki települések közös mintájában (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) volt tapasztalható - írta az NNK.

Hozzátették: a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja nyolc minta esetében az "emelkedett":

  • Kaposvár
  • Kecskemét
  • Szombathely
  • Eger
  • Győr
  • Budapest

14 minta esetében a "mérsékelt" tartományba esett. Mind a 22 vizsgált szennyvíz-mintában kimutatható volt a koronavírus omikron variánsa.

Olvasson tovább! Ötödik hullám: ez az omikron legnagyobb veszélye, ami egész Magyarországot megviselheti

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken, továbbá gyakran és alaposan mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Szennyvíz koncentráció az első héten Szennyvíz koncentráció az első héten Forrás: NNK
Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához