Koronavírus: egyre többen oltatnák be magukat itthon

#koronavírus #covid #fertőzés #koronavírus oltás
2021.02.18.

Ugyan, néhány hete még alacsony volt az oltási kedv, ez azóta alaposan megváltozott.

A februári alacsony oltási kedv már a múlté, azóta már jobban bíznak a magyarok a koronavírus vakcinákban. A most publikált, friss felmérés szerint viszont újra egyre többen szeretnék magukat beoltani - írja a Portfólió a KSH adatai alapján.

Február 2. hetétől újra emelkedett azok száma, akik szeretnék magukat beoltatni Covid vakcinával. Bár, a bizonytalanok aránya még mindig magas, a kezdethez képest látványos változás figyelhető meg: több mint 2,5-szer annyian mondják azt, beoltatnák magukat. Idő közben ugyanis többet meg lehetett tudni a koronavírus vakcinákról, és az első adag oltóanyagok is megérkeztek Magyarországra.

A 64 év felettiek (63%) és a felsőfokú végzettségűek (57%) tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A legelutasítóbbak a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek.

Koronavírus oltás Magyarországon Forrás: KSH

Miközben a felmérés 1. hetében a válaszadók, kevesebb mint 15%-a volt biztos benne, hogy beoltatná magát a koronavírus ellen, a mérés 11. hetében (a 2021. február 8-val kezdődő héten) már a megkérdezettek 40%-a.

Ez is érdekelheti:

A megkérdezettek 83%-át a járvány súlyossága, a megbetegedések, halálozások száma, 80%-át a kormányzati kommunikáció, 79%-át az oltással kapcsolatosan a sajtóban, médiában megjelenő hírek, illetve 67%-át a közösségi médiában megjelenő információk is befolyásolják.

Forrás: KSH