Ezeket látta már?

Koronavírus: ez a jövő héttől érvényes sorrend a regisztráltak oltásában

influenza elleni oltás

A jövő héttől megkezdődhet a covid oltásra regisztráltak oltása.

Dr. György István az oltási munkacsoport vezetője arra számít, hogy sikerül nagyobb ütemben haladni az oltásokkal - eddig 170 ezer embert oltottak be.

Elmondta, hogy ha a jelenleg zajló koronavírus oltások során maradék oltóanyag keletkezik kinyitott ampullából, azt olyan személynek kell adni, aki előzetesen regisztrált, vagy olyan egészségügyi dolgozó, aki az oltásra vár.

Amennyiben 6 főnél kevesebben jelentkeznek, nem nyitnak ki ampullát.

A jövő héten szeretnék megkezdődni a regisztrált oltásra várakozók oltatását - az idősek elsőbbséget élveznek. Életkor, majd regisztrációs sorrend szerint fognak oltani.Az oltások beadásában a háziorvosok is részt vesznek.

1800 háziorvos 1 ampulla Moderna vakcinát kap, ami 10 személy oltására elegendő. A lista alapján 10 személlyel kell leegyeztetniük az orvosi tapasztalataik alapján az oltatást.

Müller Cecília a sajtótájékoztatón elmondta, kevés jelzés érkezik az eddig beoltottaktól a mellékhatásokat illetően. A 2. adag vakcina után erőteljesebbek lehetnek a mellékhatások, ha láz fellép, paracetamol tartamú tablettát érdemes szedni.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához